A Logipack Packaging Kft.-nél a siker titka a nyitottság a környezetbarát technológiákra

2020 az iparban is a változások, a fejlődési irányok kijelölésének éve. A csomagolóiparban, csomagolóipari nyomtatásban egyértelműen a környezetbarát megoldásoké a jövő.

A Logipack Packaging Kft. 25 éves szakmai múlttal már a jövőre, 2021-re készül. A cég legújabb beruházása a kelet-közép-európai szinten is egyedülálló feldolgozógép, a Wonderjet WD250-8A, vizes bázisú festéket használó digitális nyomtató. A félautomata alapanyag-adagolásnak köszönhetően a hullámkarton csomagolási termékek szinte összes méretigényét képes lekövetni, és hatékonyan, kiváló minőségben nyomtatni- írja a transpack.hu. A feldolgozógép beállítási ideje rövid, szoftveres felülete felhasználóbarát, teljesítménye óránként 440 nyomtatott négyzetméter.

Magyarországon a jelenlegi ipari digitális nyomtatók többsége oldószeres festéket használ, amely UV-fény hatására megköt, számos káros anyagot juttatva a csomagolótermék felületére. Ezzel szemben a vizes bázisú festéket használó  Wonderjet WD250-8A  100 százalékban környezetbarát, újrahasznosítható termékeket képes előállítani, amelyek megfelelnek a szigorú élelmiszeripari és gyógyszeripari elvárásoknak is.

Ezzel az új technológiával jelenleg Magyarországon és egész Kelet-Közép-Európában két cég foglalkozik, ráadásul a Logipack Packaging Kft. új feldolgozógépe egyedülálló módon Epson nyomtatófejjel rendelkezik. Ez szélességében 2500 milliméteres, hosszában pedig végtelen méretű anyagok kiemelkedően jó minőségű nyomtatására képes. További részletek ITT.