Mindig kínlódás jó képeket találni a céges weboldalra, webshopra vagy éppen blogra, már ha nem akar az ember előfizetni egy méregdrága képszolgáltatónál. Szerencsére vannak olyan tárhelyek, ahonnan ingyenes a letöltés, ráadásul a minőség is jó.

Közösen csinálni valakivel egy vállalkozást olyan, mint egy házasság, ha pedig még többen vagyunk a cégben, akkor az csak még tovább bonyolítja a helyzetet. Ilyenkor természetesek a viták, sőt a veszekedések, ám egyáltalán nem mindegy, hogy ezek hogy zajlanak, illetve hogyan végződnek.


Egyre több vezérigazgató karrierje bicsaklik meg valamilyen etikai vétség miatt, ami lehet megvesztegetés, bennfentes kereskedelem, csalás vagy akár szexuális zaklatás is. Nem arról van szó, hogy a vezetők egyre gátlástalanabbak, inkább a velük szembeni elvárások lettek nagyobbak. Meg persze a lebukás esélye is nagyobb mostanság.

Te is rettegsz nagy nyilvánosság előtt beszélni, ilyenkor kiszárad a szád, izzad a homlokod és zavartan hintázol beszéd közben egyik lábadról a másikra? Jó hír, hogy sokan küzdünk ezzel, ám valamit tenni kell ellene, mert ez a fóbia idővel a karrierünket is hátráltathatja.

Megakadt a karriered, nem érsz a feladataid végére a munkahelyen? Úgy érzed, hogy többre is vihetnéd, de a főnökeid nem veszik észre, hogy milyen tehetséges és nélkülözhetetlen vagy? Mielőtt elkezdenéd őket hibáztatni, esetleg új állást keresni, kicsit nézz magadba. Mutatunk néhány egyszerű tippet, amivel új életet lehelhetsz a karrieredbe. És különösen jó bennük, hogy csak rajtad múlik a dolog.

Az első benyomás mindig döntő, tudjuk ezt az állásinterjúkon vagy akár céges tárgyalásokon, ahol a partnerünkkel először találkozunk személyesen. Azért fontos az első benyomás, mert ilyenkor a másodperc tört része alatt alkotunk egymásról véleményt, amelyeket csak lassan, sok munkával lehet a későbbiekben felül írni.

Árfolyamok

EUR: 309.13CHF: 284.16USD: 274.81
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>