Neked is volt már olyan főnököd, aki megnehezítette az életed, és inkább csak hátráltatott a munkában? Te is elgondolkodtál már azon, hogy miért nincs alkalmassági a menedzsereknek? Mutatunk 6 tulajdonságot, ami nélkül szebb lenne az alkalmazottak élete, és a cégnek is sokkal jobban mehetne.

Újonc a munkahelyén, és szeretne megismerkedni a kollégáival? Üzleti rendezvényekre jár, ahol sok potenciális partnerrel találkozik, de nem tudja, miként közeledjen hozzájuk? Íme, néhány hasznos kapcsolatépítő tipp.

„Megbízható ez a cég? Korruptak vajon a munkatársaim? Megcsal a párom? Mit csinál a gyerek az éjszakában?” Ha ilyen dilemmái adódnak, akkor magánnyomozó ügynökséget is megbízhat a felderítéssel. Hogyan dolgoznak a nyomozók és mennyiért? Honnan érkeznek a szakmába? Melyek a legújabb trendek? Magánnyomozókkal beszélgettünk a szakma rejtelmeiről.

Kirúgni egy kollégát a legrutinosabb vezető számára is kellemetlen feladat, amit kizárólag felkészüléssel, profizmussal lehet hatékonyan és korrekten levezényelni.

A Turbine.AI lett az év legjobb startupja a Central European Startup Awards magyar fordulójában. A vállalkozás a rák betegséget a mesterséges intelligencia segítségével győzné le. A díjkiosztón az is kiderült, mit is jelent valójában a startup ökoszisztéma.

Sanghajtól Los Angelesig egy új találmánnyal játszanak a fiatalok: a Fidget Spinner néhány hét alatt meghódította a világot. Ahogy sok nagy találmánnyal előfordult, a feltaláló alig profitált a milliárdos bevételt hozó üzletből. Talán nem védette le a terméket? Ennek az ügynek apropóján utánajártunk mi szabadalmaztatható egyáltalán és mi nem? Mennyibe kerül az oltalom? Hogyan biztosíthatjuk be magunkat?

Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>