Egy ismerősöm nemrég arra panaszkodott, hogy egy teljes napot nem tudtak dolgozni, mert a hétvégi ütemezett szerverleállást követően hétfőn nem indult el a rendszer. Nem volt internet, nem fértek hozzá a belső hálózathoz, és a telefonjaikat sem tudták használni. Az érintett épületben körülbelül 600-an dolgoznak. Ez ám a veszteség!

A karizma nagy adomány. A karizmatikus emberekre figyelnek, végighallgatják, ők azok, akik képesek másokat azzal is meggyőzni, hogy egyszerűen csak elmondják a saját véleményüket. Ez pedig az élet minden területén, így az üzletben is nagy előny. A kérdés az, hogy mit tehet az, akiből hiányzik a karizma? Lehet ezt a képességet tanulni?


Ezen a hétvégén volt  a világ legnagyobb gazdaságait tömörítő szervezet, a G20-as csúcstalálkozó Hamburgban. Tulajdonképpen az egész csúcs arról szól, hogy szót tud-e érteni az Egyesült Államok és Oroszország. Nem véletlen, hogy a tárgyalások után rendezett banketten Putyin orosz elnök mellé az amerikai First Ladyt, az elbűvölő Melania Trumpot ültették. A diplomáciában az ültetési rendnek óriási szerepe van, most egy galériában megmutatjuk, hol ült Merkel, Macron vagy éppen a kínai elnök.

A Haszon magazinnak van némi része a chocoMe sikerében. Hat éve mutattuk be Mészáros Gábor cégét és a cikket elolvasta Spanyolországban egy magyar vállalkozó megkereste a csokigyárosokat. Azóta egy sikercég üzleti partnere lett.

10 millió forint a magyarok átlagos pénzügyi vagyona, amit érthető módon konzervatív módon kezelünk. De vajon mire elég ez az összeg? Címlapsztorinkban ötleteket adunk, hogyan költsük el úgy a pénzt, hogy több legyen belőle – és közben élvezzük is! Vehetünk belőle egy menő oldtimert, horgászfelszerelést vagy akár vitorlást is. De több mint 10 hektár erdő vagy egy komoly szőlőbirtok is kijön az összegből. Saját magunkba is fektethetünk, ha karrierváltáson gondolkozunk, vagy még jobb menedzserek akarunk lenni. További cikkeink: Megmutatjuk, hogyan készül a Sziget fesztivál; Így dolgoznak a magánnyomozók; Cryptalk sikersztori; Értéktérkép: ennyiért vehet nyaralót Horvátországban. ITT előfizethet vagy keresse az újságárusoknál!

Tavaly 150 ezer magyar felhasználót ért zsarolóvírusos támadás. Az új féreg nagyobb problémát okoz, mint az eddigiek: nem csak a szokásos géplassító kártevő, amelyet egy vírusirtó kiszűr. Az összes adatot titkosítja a komputerünkön és többé nem férünk hozzá, csak ha fizetünk érte. A kiberbűnözés már nem egy-egy tini hekker elszigetelt játéka, hanem mindenkit érintő probléma. Krasznay Csaba biztonsági szakértővel beszélgettünk az aktuális problémákról és arról, hogyan védhetjük meg magunkat.

Árfolyamok

EUR: 305.38CHF: 276.56USD: 262.04
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>