Folyamatosan határidők, meetingek, hirtelen beeső problémák szorításában él? Úgy érzi, hogy felfalják egy napját az informatikai eszközök vagy a meetingek? Akadnak bevált módszerek a személyes hatékonyság javítására. Kíváncsi, hogyan oldják meg a topmenedzserek ezeket a kihívásokat a Siemensnél, a NN biztosítónál, a Heinekennél, vagy a MÁV-nál?  A legérdekesebb idő- és energiagazdálkodási szokásokat gyűjtöttük össze a vezetők napi rutinjából.

Május 25-én az egész unió területén hatályba lép az általános adatvédelmi rendelet, a GDPR. A cégek ezentúl a magánszemélyek adatait csak kellő jogalappal és gondossággal kezelhetik. TUdta, hogy akár egy továbbított levélért is büntethetnek? 11 pontban összefoglaltuk, hogyan készülhet fel. 

Az elitben lenni különleges dolog, sokunk titkos vágya. Hatalmat, pénzt, kivételes tudást, a környezet befolyásolási képességét jelenti, és valamilyen siker kapcsolódik hozzá. A látszat ellenére Magyarországon még mindig jók az esélyek arra, hogy a tűz közelébe kerüljünk. Melyek azok az iskolák, munkahelyek, társaságok, hobbik, amelyek segítenek a befolyásos körökbe jutásban? A Haszon magazin márciusi címlapsztorijában ebbe a világba ad betekintést.

Magyarországon minden a kapcsolatokon múlik. Erre számos példát ismerünk a közelmúltból, ám a látszat ellenére még mindig jó eséllyel bejuthatunk az elitbe. És nem csak politikai kapcsolatokkal! Befolyásos baráti hálót építhetünk az iskolákon, munkahelyeken és a megfelelő társaságok megtalálásán át. A Haszon magazin legújabb címlapsztorijában ezt a témát járjuk körül. Pénzügyi cikkünkben pedig a világ egyik legjobban teljesítő tőzsdéjével foglalkozunk: a magyarral. Fizessen elő most 25 százalékos kedvezménnyel!

A magyar gyorskorcsolya volt magyar szempontból a dél-koreai téli olimpia legizgalmasabb sportága, hiszen a Liu testvérek több versenyében is ott volt az érem esélye, de valami apróság - ami ebben a sportágban a sikert vagy a bukás közötti különbség – mindig közbejött. A magyar gyorskorcsolya-váltó azonban kicsit több mint hat percre tökéletesen összeállt, és hatalmas küzdelemben aranyérmes lett, úgy, hogy a többiek között ott voltak a bomba formában versenyző kínaiak és dél-koreaiak is.

Ha fölemlítjük, hogy el kéne érni a nyugat-európai bérszínvonalat, a vállalkozók a fejükhöz kapnak. A multis alkalmazottak pedig rettegni kezdenek, hogy a munkavállalójuk kivonul. Valóban csak nagy áldozatok árán emelhetők a bérek, vagy van még gazdasági tartalék? Pogátsa Zoltánnal, a Nyugat-magyarországi Egyetem docensével beszélgettünk.

Árfolyamok

EUR: 311.66CHF: 266.48USD: 252.01
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12