Míg a manapság menő internetes startupok sokszor csak viszik a pénzt, egy Budapestről induló – és az „erősebbik nemet” megcélzó  – borbélyüzlet röpke 3 év alatt meghódította az országot, és már Nyugat-Európában is terjeszkedne.

Az optimizmus megkönnyíti az életet, erősíti a testet és a lelket. De mit tehetünk akkor, ha hiányzik belőlünk az optimizmus. Ilyenkor bele kell törődnünk a dologba, és elkönyvelni magunkat örök vesztesnek? Szerencsére nem, mert egy friss kutatás szerint a vezetők és vállalkozók számára oly fontos optimizmus fejleszthető.

Van olyan munkatársad, aki folyamatosan hazudik, de olyan ügyesen, hogy nem találsz rajta fogást? És annyira öntelt, hogy el sem tudja képzelni, hogy ne neki legyen igaza? Ráadásul úgy tűnik, mintha kifejezetten élvezné, amikor más szenved, kudarcot vall? Akkor bizony lehet, hogy egy pszichopatával van dolgod. Íme, 14 tulajdonság, ami jellemzi ezt a veszélyes típust.

Glutén, laktóz, cukor, tartósítószer: az ezektől mentes termékek forgalma évente 20-30 százalékkal nő, köszönhetően egy ügyes csúsztatásnak, miszerint ezek egytől egyig egészségesek is. Mindez csak egy ügyes marketingfogás vagy valóban nő az érzékenyek száma? Mennyien érintettek? Mekkora a „mentes” termékek piaca? Érdemes most beszállni – vagy ez csak egy újabb trend, ami néhány éven belül lecseng? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ a Haszon magazin legújabb számában.

Mindig érdekes idegen szokásokkal találkozni, látni, hogy ami számunkra természetes, az másoknak mennyire szokatlan lehet. Mutatunk néhány olyan jellemző dolgot a világból, ami nagyon furcsa lehet egy magyar irodai dolgozónak.

Saját vállalkozást indítani nehéz, amivel mindenki tisztában van, ám a többség mégis ugyanazon hibák miatt bukik el. Íme, a 7 leggyakoribb végzetes baki.

Árfolyamok

EUR: 314.22CHF: 269.48USD: 266.65
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>