Saját vállalkozást indítani nehéz, amivel mindenki tisztában van, ám a többség mégis ugyanazon hibák miatt bukik el. Íme, a 7 leggyakoribb végzetes baki.

Az egyre több nyilvánosságra kerülő munkahelyi zaklatási ügy jól mutatja, hogy az emberek nehezen kezelik a munkahelyi agresszivitást, ha lelkileg terrorizálják őket, és nem tudják, meddig szabad tűrniük. Lehet ez kiabálás, szidalmazás, személyeskedő megjegyzés vagy nyílt zsarolás. De mit kezdhetünk egy ilyen kollégával, főnökkel?

Mindenkivel előfordult már a karrierje során, hogy kedvetlennek, motiválatlannak érezte magát. Bár ez természetes dolog, ha hosszú ideig tart, akkor letargikussá, depresszióssá teszi az embert, ami a hatékonyság rovására megy. A romló hatékonyság pedig idővel feltűnik a főnöknek is, aki kénytelen valamit lépni, ami után már valóban lesz miért aggódni. Vagyis fontos, hogy minél előbb szerezzük vissza a motiváltságunkat!

Te is rettegsz nagy nyilvánosság előtt beszélni, ilyenkor kiszárad a szád, izzad a homlokod és zavartan hintázol beszéd közben egyik lábadról a másikra? Jó hír, hogy sokan küzdünk ezzel, ám valamit tenni kell ellene, mert ez a fóbia idővel a karrierünket is hátráltathatja.

Vannak rossz szokások, amelyeken egyszerűen képtelenek vagyunk változtatni. Mindenhonnan elkésünk, halogatjuk a fontos döntéseinket, rágjuk a körmünket, vagy éppen folyton rágózunk. Van azonban egy jó hírünk: kutatók szerint a rossz szokások egy része kifejezetten hasznos.

Közeledik az év vége, ami mindig a számvetés ideje – legyen szó vállalkozóról vagy magánemberről. Ha év közben nem is volt rá elég ideje, most mindenképpen célszerű átgondolnia pénzügyeit. Ha még az idén spórolna az adóval, jövőre pedig kedvezőbb helyzetet szeretne, már idén fel kell mondania a korábbi szerződéseket. Címlapsztorinkban összegyűjtöttük hol és mit érdemes lépnie. ITT megrendelheti az újságot!

Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>