Mi a különbség egy unalmas és egy érdekes prezentáció között? Ég és föld! Az igazi sikert új üzleti kapcsolatok, megrendelések és szerződések számán lehet mérni – eddig a pontig azonban hosszú az út. Ritkaság, hogy valaki született előadó, ezt éppen úgy tanulni kell, mint a legtöbb szakmát.

Az optimizmus megkönnyíti az életet, erősíti a testet és a lelket. De mit tehetünk akkor, ha hiányzik belőlünk az optimizmus. Ilyenkor bele kell törődnünk a dologba, és elkönyvelni magunkat örök vesztesnek? Szerencsére nem, mert egy friss kutatás szerint a vezetők és vállalkozók számára oly fontos optimizmus fejleszthető.

Megakadt a karriered, nem érsz a feladataid végére a munkahelyen? Úgy érzed, hogy többre is vihetnéd, de a főnökeid nem veszik észre, hogy milyen tehetséges és nélkülözhetetlen vagy? Mielőtt elkezdenéd őket hibáztatni, esetleg új állást keresni, kicsit nézz magadba. Mutatunk néhány egyszerű tippet, amivel új életet lehelhetsz a karrieredbe. És különösen jó bennük, hogy csak rajtad múlik a dolog.

Vannak rossz szokások, amelyeken egyszerűen képtelenek vagyunk változtatni. Mindenhonnan elkésünk, halogatjuk a fontos döntéseinket, rágjuk a körmünket, vagy éppen folyton rágózunk. Van azonban egy jó hírünk: kutatók szerint a rossz szokások egy része kifejezetten hasznos.

Minden fejlődő vállalkozás életében eljöhet az a pillanat, amikor látszólag van elég ügyfél, ám a bevételek mégsem érik el a kívánt szintet. Ilyenkor két út áll a cég előtt: vagy a vevői számát növeli, vagy meglévő vevőin próbál meg többet keresni. Ez utóbbinak több előnye is van.

Szinte lehetetlen küldetésre vállalkoztunk. Nagyító alá vettünk 22 magyar várost Budapesttől Siófokig, Mosonmagyaróvártól Békéscsabáig. Arra kerestük a választ – közel két tucat szempont és több száz adat alapján –, hol lehet a legjobban élni az országban. A nagy meglepetések elmaradtak, kisebbek azonban akadnak. A városok fejlődési pályájáról, kitörési pontjairól, problémáiról pedig egy szakembert kérdeztünk.

Árfolyamok

EUR: 312.55CHF: 261.75USD: 256.1
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12