A politikai és gazdasági bizonytalanság miatt csökken az európai kockázati tőkebefektetők piaci optimizmusa. Gazdasági visszaesés, geopolitikai helyzet, kereskedelmi háborúk és a Brexit állnak a félelmek hátterében.

Nyolc évvel alapítása után újabb mérföldkövet ér el Magyarország piacvezető üzleti klubja, az MVÜK. Elindítják az 5 milliárdos klubot, amelybe a belépés minimum ötmilliárd forintos éves árbevétel. 

Az online hirdetési felületet működtető ingatlan.com Zrt. megtévesztő állítást tett közzé a GVH szerint, de nem büntették meg ezért.


A német úthálózat is bekerült az UTA One egységes útdíjelszámolási rendszerébe, így a magyar fuvarozók élete is könnyebbé válik. A vállalkozások kevesebb adminisztrációval teljesíthetik fuvarfeladataikat az egyik legfontosabb cél- és tranzitországnak tekinthető Németország irányába. 

A mikrovállalkozások között messze a legnépszerűbb adónem a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), részben az alacsony adóteher, részben az egyszerűsége és kiszámíthatósága miatt.

Jelenleg 5811 tisztán hazai és 2967 külföldi érdekeltségű cég éves árbevétele haladja meg az évi egymilliárd forintot. Ezzel párhuzamosan arányaiban csökken a külföldi érdekeltségű cégek száma hazánkban – olvasható az Opten közleményében.

Árfolyamok

EUR: 325.19CHF: 288.37USD: 291.02
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12