Ingatlan, nyaralás, szállás, sport, vállalkozás. Főleg ezek miatt éri meg a Balatont választani. Nem túlzás, hogy egyáltalán nem ismerjük még, mekkora kincsen ülünk Közép-Európa legnagyobb tavával. De kinek éri meg igazán? Ezt gyűjtöttük össze a címlapsztorinkban. Cikkünk második felében pedig megmutatjuk, mit érdemes vendégként megnézni? Hol találnak jó példákat a vállalkozást tervezők? Teljes képet lehetetlen adni. Biztosan mindenkinek van saját kedvence, vagy amit ajánlás révén meg akar látogatni. Mi különlegességeket gyűjtöttünk, amelyeket helyiek súgtak – és ezeket személyesen is felkerestük.

Te is rettegsz nagy nyilvánosság előtt beszélni, ilyenkor kiszárad a szád, izzad a homlokod és zavartan hintázol beszéd közben egyik lábadról a másikra? Jó hír, hogy sokan küzdünk ezzel, ám valamit tenni kell ellene, mert ez a fóbia idővel a karrierünket is hátráltathatja.

Pénz nélkül nincs marketing, viszont a vírusvideók és influencerek korában kis befektetéssel elképesztő eredményeket érhetünk el. Van néhány bevethető tipp, de a legjobb vírusmarketinghez nyitott szem és fül is szükséges. „Rám férne egy-két sajtburesz” – mondta Kenderesi Tamás, miután harmadikként csapott célba a riói olimpián. Másnap reggel a fővárosban több étteremmel is rendelkező Zing Burger Facebook-oldalán megjelent a gratuláció és az üzenet, hogy extra hasáb jár annak, aki bemondja: „Kenderesi sajtburesz”, és persze meghívják a fiatal úszót is, amint hazaér.


Élelmiszer, privát egészségügy, ivóvíz – ebben látja a jövő nagy üzletét Csányi Sándor OTP-vezér és nagyvállalkozó. Ez a három ágazat kkv szinten is döntő fontosságú lehet. Persze ezen a trión kívül is számos lehetőség van most porondon, cikkünkben 33 üzleti tippet és jövedelmező piaci rést mutatunk be. Az ötlet persze kevés, megmondjuk, hogyan érdemes a bankkal tárgyalnia, ha olcsó hitelt szeretne – és milyen más lehetősége van pénzhez jutni a beruházáshoz. Valamint felsoroljuk az új cégekre váró leggyakoribb buktatókat is.

Mi a különbség egy unalmas és egy érdekes prezentáció között? Ég és föld! Az igazi sikert új üzleti kapcsolatok, megrendelések és szerződések számán lehet mérni – eddig a pontig azonban hosszú az út. Ritkaság, hogy valaki született előadó, ezt éppen úgy tanulni kell, mint a legtöbb szakmát.

Az optimizmus megkönnyíti az életet, erősíti a testet és a lelket. De mit tehetünk akkor, ha hiányzik belőlünk az optimizmus. Ilyenkor bele kell törődnünk a dologba, és elkönyvelni magunkat örök vesztesnek? Szerencsére nem, mert egy friss kutatás szerint a vezetők és vállalkozók számára oly fontos optimizmus fejleszthető.

Árfolyamok

EUR: 325.91CHF: 280.17USD: 279.97
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12