Motiválatlan a munkában? 5 hasznos tipp

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. október 31.

Mindenkivel előfordult már a karrierje során, hogy kedvetlennek, motiválatlannak érezte magát. Bár ez természetes dolog, ha hosszú ideig tart, akkor letargikussá, depresszióssá teszi az embert, ami a hatékonyság rovására megy. A romló hatékonyság pedig idővel feltűnik a főnöknek is, aki kénytelen valamit lépni, ami után már valóban lesz miért aggódni. Vagyis fontos, hogy minél előbb szerezzük vissza a motiváltságunkat!


1. Kezdjük a napot a nagy falatokkal!

Sokszor elkövetjük azt a hibát, hogy az apró, lélekölő feladatokkal kezdjük a napot. Érthető, hiszen amikor bekapcsoljuk a számítógépünket, azonnal özönlenek a levelek és feladatok, a nyomáson pedig igyekszünk enyhíteni. Így a nap legértékesebb részét „pazaroljuk” el az apró-cseprő dolgokra, míg az igazán fontos, stratégiai döntést igénylő kérdések akkor kerülnek sorra, amikor már fáradtak, lestrapálta vagyunk.  Pedig általában pont az utóbbi feladatok adják a munka sava borsát, ezekben lehet domborítani, ezek jó megoldásával lehet sikerélményeket begyűjteni. Ezért jobb, ha a nagyobb feladatokkal kezdjük a napot, de akár megbeszélést is szervezhetünk reggelre, mert ilyenkor még mindenkiben dolgozik a reggeli kávé.

2. Kell a mozgás!

Furcsának tűnhet, hogy a motiválatlanság ellen a mozgást javasoljuk, de kutatások bizonyítják, hogy a napi 8-10 órás ülés bizony fizikailag és mentálisan egyaránt lestrapálja az embert. Főként, hogy már süt a nap és meleg az idő, igyekezzünk kimozdulni az irodából, és ha lehet, lift helyett használjuk a lépcsőt. Érdemes az ebédet sem rendelni, hanem inkább kimenni és sétálni egy kicsit a menzáig vagy a közeli kifőzdéig.

3. Csökkentsük az otthoni nyomást

Sokszor a munka után sem érnek véget a kötelezettségek, hiszen a család működtetése is sok feladatot jelent. Próbáljuk meg azonban a ránk nehezedő nyomást csökkenteni otthon is, szabadítsunk fel időt magunk számára, amikor azt csináljuk, amihez kedvünk van. Elmehetünk sétálni, biciklizhetünk vagy akár olvashatunk, a lényeg az, hogy feltöltődjünk. Időt szakíthatunk a barátainkra is, így elmehetünk moziba, étterembe vagy akár csak sörözni egy kicsit.
Árfolyamok

EUR: 323.52CHF: 286.58USD: 284.34
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12