TrendFM

Az üzleti utazókra is lecsapna az Airbnb

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. május 04.

Az üzleti utazásokra sokat költő vállalkozások spórolhatnak az Airbnb új szolgáltatásával. A Business Travel Ready kategória a szállodák konkurense lehet, ugyanis a szükséges feltételeket úgy állították össze, hogy a vendék mindent megkapjon, amit egy business hotelben elvárhat. 


Az üzleti turizmus egyre nagyobb üzlet, amiből a közösségi szállásmegosztás egyeduralkodó vállalkozása, az Airbnb a jelenleginél nagyobb falatot szeretne kiharapni. A dolog érthető, hiszen az üzleti célú utazások aránya az Egyesült Államokban 30 százalék körül van, míg az Airbnb jelenlegi részesedése ezen a területen alig 10 százalékos. Ezért a cég létrehozta az úgynevezett Business Travel Ready (BTR) szálláskategóriát, ami kifejezetten az üzleti céllal utazóknak jelenthet a szállodáknál olcsóbb megoldást.

A BTR szállások minden esetben füstmentesek, de egy sor egyéb paraméternek is meg kell felelniük ahhoz, hogy kereséskor bekerüljenek a találati listába. Kell, hogy legyen vezeték nélküli internet, íróasztal - ahol laptopon dolgozni lehet - füstérzékelő, szénmonoxid-érzékelő, vasaló, ruhafogasok, hajszárító, sampon, de előírás a tiszta törölköző, a toalettpapír és friss ágynemű is.  Fontos még, hogy a vendég érkezéskor a nap bármely szakában bejuthasson az ingatlanba, így vagy porta szolgálat vagy kódos zár is szükséges.

Szigorúak a minőségi feltételek is: az eddigi értékelések alapján a szállásnak legalább három csillaggal kell rendelkeznie, de a pontosság és a tisztaság csak ötcsillagos lehet. Előírás az is, hogy a szállás gyorsan reagáljon a foglalási kérelmekre: az elmúlt egy évben a kérelmek 90 százalékára 24 órán belül kellett válaszolni ahhoz, hogy egy hely megkapja a BTR minősítést. Az Airbnb másik újítása, hogy a cégek egyetlen felületen menedzselhetik üzleti utazásaikat, így láthatják költéseiket és intézhetik a számlázást.
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>