TrendFM

Ne többet, hanem okosabban dolgozz!

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. május 05.

Sokszor éreztem úgy, hogy összecsapnak fejem felett a hullámok, és képtelen vagyok időben elvégezni a feladataimat. Ilyenkor persze korábban kezdtem dolgozni, tovább maradtam bent, ám hiába a fáradtság, a stressz miatt nehezen ment az elalvás. Ez persze olyan ördögi kör, amiből nagyon nehéz kitörni. Szerencsére ma már máshogy csinálom. Íme, 10 tipp, amivel sikerült felturbóznom magam.


     

1.    Oszd be jobban az időd!

Ezer módját tanítják annak, hogy miként oszthatod be jobban az időd, hogyan lehetsz hatékonyabb. De már az is sokat segít, ha rákényszeríted magad arra, hogy kizárólag a közvetlenül előtted álló feladatra koncentrálj. Ne nézegesd folyton az e-mailjeidet, kapcsold ki a Facebook értesítéseket, ne reagálj azonnal minden SMS-re. Jól hangzik a multitasking, de el kell fogadnunk, hogy többségünk egyszerre csak egy feladatra képes megfelelő minőségben koncentrálni. A legjobb, ha több módszert is kipróbálsz, és azt használod, amelyik nálad beválik.

2.    Legyél a billentyűzet mestere!

Ahhoz képest, hogy többségünk irodában és számítógépen dolgozik, sokan bizony lassan, egy-két ujjal pötyögnek csak a klaviatúrán, így egy hosszabb dokumentum vagy levél megírása bizony sok felesleges időt elvisz. Ne félj használni a billentyűparancsokat, amelyekkel sok időt nyerhetsz. Javaslom a typing.com oldalt, ahol praktikus gyakorlatokkal turbózhatod fel a tudásod.

3.    Használd a telefont!

Irodában az ember hajlamos e-mailen kommunikálni még a vele egy szobában ülőkkel is. Pedig kérdezni telefonon sokkal gyorsabb, mert nem megy el idő a pontos fogalmazással, és a választ is azonnal megkaphatjuk. De a személyes kommunikáció miatt is érdemes a telefont választani, mert ha így kérünk valamit, akkor szívesebben segítenek nekünk. Persze kivételt jelentenek azok a helyzetek, mikor szükséges, hogy a kérdés és a válasz egyaránt visszakereshető legyen.
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>