8 rossz szokás, ami valójában hasznos is lehet

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2018. április 05.

Vannak rossz szokások, amelyeken egyszerűen képtelenek vagyunk változtatni. Mindenhonnan elkésünk, halogatjuk a fontos döntéseinket, rágjuk a körmünket, vagy éppen folyton rágózunk. Van azonban egy jó hírünk: kutatók szerint a rossz szokások egy része kifejezetten hasznos.


1. Halogatás

A halogatásnak óriási szakirodalma van, ezért különösen meglepő, hogy kutatók szerint ennek a tulajdonságnak előnyei is vannak. Adam Grant, az „Originals: How Non-Conformists Move the World” könyv szerzője szerint a halogatás nem feltétlenül a lustaság jele, és sokszor a kreatív emberekre jellemző. Grant szerint ugyanis a halogatással az ember időt ad magának, hogy jobban kidolgozza az ötletét, hogy azután jobb döntést hozhasson.

 2. Körömrágás

Kétségtelen, hogy a körömrágás nem túl gusztusos szokás, ha pedig a köröm sarkában lévő bőr is megsérül, akkor fertőzés, gyulladás is lehet a következménye. Kutatók azonban arra jutottak, hogy azok a gyermekek, akik rágják a körmüket vagy szopják az ujjukat, kevésbé hajlamosak az allergiára, valószínűleg azért, mert az immunrendszerű edzettebbé válik.

3. Állandóan elkésni

Az időmenedzsment és a pontosság nagyon fontos az üzleti életben, ezért ennek is óriási szakirodalma van. Diana DeLonzor, a „Never Be Late Again” könyv szerzője szerint azonban a késő emberek jellemzően optimisták és irreálisak, ami befolyásolja az időérzéküket. Vagyis a késő emberek mindig a legjobbra számítanak, ami alapjában nagyon hasznos és jó tulajdonság egy vállalkozó vagy egy kreatív szakember számára.

4. Panaszkodás

Nehéz elviselni a folyton panaszkodó, károgó embereket, akik hol az időjárás, hol a rossz fizetés, hol a kollégák miatt sopánkodnak. Kutatók szerint azonban a panasz nem feltétlenül rossz, ugyanis ha hatékony, akkor akár hasznos is lehet. Akkor hatékony egy panasz, ha orvosolható problémáról szól, és olyannal osztjuk meg, aki megerősít bennünket a dologban.
Árfolyamok

EUR: 312.82CHF: 275.69USD: 275.61
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12