Gyanús, hogy pszichopata a kollégád? 14 tulajdonság, amiről felismerheted!

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. november 29.

Van olyan munkatársad, aki folyamatosan hazudik, de olyan ügyesen, hogy nem találsz rajta fogást? És annyira öntelt, hogy el sem tudja képzelni, hogy ne neki legyen igaza? Ráadásul úgy tűnik, mintha kifejezetten élvezné, amikor más szenved, kudarcot vall? Akkor bizony lehet, hogy egy pszichopatával van dolgod. Íme, 14 tulajdonság, ami jellemzi ezt a veszélyes típust.


A pszichopaták kellemetlenek, de sokszor szükség van rájuk, mert ötleteik és akaratuk előre viszi a céget. Ehhez azonban tudni kell velük bánni. A pszichopaták főleg a személyes kommunikációban erősek, itt képesek leginkább hatni másokra. Írásban gyengébb a hatásuk, így ilyenkor könnyebb a valós feladatra koncentrálni. Ezért az írásbeli kommunikáció jó pajzs lehet velük szemben. Másrészt a feladatok kiadásakor alaposan gondoljuk végig, hogy mit szeretnénk elérni, mi a célunk. Ha ez meg van, akkor adjuk ki a munkát, és ragaszkodjunk az előre deklarált célhoz, ne hagyjuk magunkat eltántorítani. Mindig gondoljunk arra, hogy a cél a fontos, nem pedig a pszichopata kollégánk szükségletei.

Ezek a tulajdonságok árulják el ezt a típust:

1. Imádja a szadizmust

Nem egyszerűen határozottak vagy szigorúak, hanem imádják, ha másokon a félelmet, a rettegést látják, és ezért aktívan tesznek is.

2. Remek társasági emberek

A pszichopaták remek társalgók, jó sztorikkal szórakoztatják a társaságot, amelyekből valahogy mindig az jön ki, hogy ők mennyire rendes emberek. Éppen ezért nehéz velük szemben védekezni, mert ha megpróbálod mások előtt leleplezni őket, mindig lesz olyan, aki megvédi őket.

3. Körülötte forog a világ

Ezt nem is kell megmagyarázni, egyszerűen hatalmas az egójuk.

4. Igazi Pinokkió

Vérbeli hazudozók, de ez nem okoz számukra erkölcsi aggályokat, mert a hazugság számukra nem rossz. Hazudnak akkor, ha célszerűnek látják, de olyan is van, hogy egyszerű kedvtelésből füllentenek.
Árfolyamok

EUR: 323.52CHF: 286.58USD: 284.34
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12