Startuppal állt össze a L’oréal

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. december 23.

Összeállt a bioműanyag-gyártásban úttörő startup és a világ vezető kozmetikai ipari vállalata. A Carbios és a L’oréal öt évre szóló partnerségének célja, hogy a Carbios által tervezett és fejlesztett biológiai újrahasznosítási technológiát a L’Oréal ipari méretekben is piacra vigye.


Az új technológia segít abban, hogy a műanyagokat is fenntartható módon lehessen bekapcsolni a gazdasági körforgásba. A partnerséghez csatlakozhatnak más – a műanyagok bio-újrahasznosítási megoldásainak kifejlesztésében érdekelt – ágazatok, szakmák is.
A Carbios a műanyagok újrahasznosítására dolgozott ki egy enzimes biorecikláló eljárást. Ennek során a polimereket lebontják az előállításukhoz eredetileg felhasznált alapösszetevőkre (ezek a monomerek). A szétválasztást és tisztítást követően a monomerek értékvesztés nélkül újra felhasználhatók műanyagok előállításához. Az ehhez hasonló, de hagyományos technológiák számos kötöttséggel járnak, ezeket lehet kiiktatni az innovatív biológiai eljárással. Egyben ez jelenti az első lépést a műanyagok új, úgynevezett életciklus-felügyeleti módszerének kidolgozása felé.
Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>