Startuppal állt össze a L’oréal

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. december 23.

Összeállt a bioműanyag-gyártásban úttörő startup és a világ vezető kozmetikai ipari vállalata. A Carbios és a L’oréal öt évre szóló partnerségének célja, hogy a Carbios által tervezett és fejlesztett biológiai újrahasznosítási technológiát a L’Oréal ipari méretekben is piacra vigye.


Az új technológia segít abban, hogy a műanyagokat is fenntartható módon lehessen bekapcsolni a gazdasági körforgásba. A partnerséghez csatlakozhatnak más – a műanyagok bio-újrahasznosítási megoldásainak kifejlesztésében érdekelt – ágazatok, szakmák is.
A Carbios a műanyagok újrahasznosítására dolgozott ki egy enzimes biorecikláló eljárást. Ennek során a polimereket lebontják az előállításukhoz eredetileg felhasznált alapösszetevőkre (ezek a monomerek). A szétválasztást és tisztítást követően a monomerek értékvesztés nélkül újra felhasználhatók műanyagok előállításához. Az ehhez hasonló, de hagyományos technológiák számos kötöttséggel járnak, ezeket lehet kiiktatni az innovatív biológiai eljárással. Egyben ez jelenti az első lépést a műanyagok új, úgynevezett életciklus-felügyeleti módszerének kidolgozása felé.
Árfolyamok

EUR: 323.51CHF: 283.6USD: 282.52
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12