5 hasznos tipp, hogy produktívabbak legyünk 2018-ban

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2018. február 05.

Az új év mindig fogadalmakkal kezdődik, amelyek nagy részéből azután persze nem lesz semmi. Nyugalom, ez nem magyar specialitás, például a New York Times szakértője szerint január 8-ra a fogadalmak negyedét már fel is rúgják. Megfigyelhető ugyanakkor, hogy azok a fogadalmak működnek jobban, amelyek nem borítják fel fenekestül az életünket, és apró rutinok meghonosításával is jó eredményt hoznak. Mutatunk néhány egyszerű trükköt, amit ha beépítesz mindennapjaidba, akkor 2018-ban felpörgetheted magad.


1. Vedd komolyan az alvást!

Biztosan te is tapasztalod magadon, hogy nem vesszük komolyan a pihenést, az alvást. Pedig ma már számos orvosi kísérlet igazolja, hogy a kialvatlanság mennyire rontja teljesítményünket, ebből egyenesen következnek a hibák és persze a munkahelyi konfliktusok. Egy tanulmány szerint a kiégés is a kialvatlanok „betegsége”, ugyanis náluk hétszer gyakrabban fordul elő ez a probléma. Arianna Huffington szerint nagyon veszélyes úgy gondolni a kiégésre, mint a karrier és a siker elkerülhetetlen velejárójára. Orvosok szerint 7-9 óra alvás biztosítja a kellő regenerálódást és a test megfelelő működését. Az alvásidő betartásához, mint minden máshoz, némi szervezés kell, ezért az esti és a reggeli programokat úgy kell összeállítani, hogy legyen elegendő időnk erre is. A televízió az egyik legnagyobb ellensége az alvásnak, ezért a hálószobából mindenképp száműzzük.

2. E-mailek ellenőrzése

Az e-mail az egyik legnagyobb mumusa a hatékony időgazdálkodásnak. Sok tippet hallani ezzel kapcsolatban, de mi most egy olyat mutatunk, amit eddig biztosan nem csináltál. Azt tanácsoljuk, hogy amikor beérsz az irodába, ne ess neki azonnal a levéláradatnak. Inkább írj magadnak először egy tervet, hogy mivel kell aznap végezned, vagy fogj neki azonnal egy fontos, ám nem túl hosszú feladatnak. És csak ha ezt letudtad, akkor kezdj neki csak a leveleidnek. Szakértők szerint így az első feladathoz még frissen láthatsz hozzá, az elvégzett munka pedig mindig új lendületet ad. Felmérések szerint egyébként egy átlagos irodista napi 6,3 órát tölt el az e-mailjeivel, ennek nagyjából a fele magánjellegű, míg a másik fele munkával kapcsolatos.
Árfolyamok

EUR: 323.52CHF: 286.9USD: 283.54
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12