5 könyv, amit Bill Gates szerint el kell olvasni!

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2018. február 02.

Mindig érdekes egy ismert, gazdag és nagyon befolyásos ember könyvespolcát megnézni, mert abból kiderül, milyen szerzők és művek befolyásolják leginkább a gondolatait. Gates igazi könyvmoly, és szereti másokkal is megosztani legjobb olvasmányait.


Bill Gates, a Microsoft szoftvercég alapítója, legfőbb tulajdonosa és vezetője sokáig a világ leggazdagabb embere volt, ám bárhogy is fusson a világgazdaság szekere, az élbolyból őt nem lehet kigolyózni. Gates sok időt tölt jótékonykodással, alapítványán keresztül a fertőzések és a klímaváltozás elleni harc foglalkoztatja hosszú ideje. Nem meglepő ezért, hogy az üzletember kifejezetten rajong a tudományokért. Megmutatjuk, milyen tudományos, nem csak szakembereknek szóló könyveket ajánl másoknak is.

1. Steven Pinkler: Enlightenment Now

Steven Arthur Pinkler szakmáját tekintve kognitív pszichológus, aki 2003 óta a Harvard Egyetemen tanít. Neve legtöbbször az evolúciós pszichológia és az elme komputációs elmélete kapcsán merül fel. Fő kutatási területe a pszicholingvisztika és a tudat. Az Enlightenment Now (Felfilágosodás most) műve magyarul sajnos még nem elérhető, ám mivel szórakoztató, viszonylag könnyen emészthető olvasmány, érdemes belevágni. Könyvében a szerző az emberiség történelmét veszi végig 15 különböző területet vizsgálva. Pinkler arra jut, hogy az embereknek jelenleg soha nem látott hozzáférésük van a tudáshoz, a technológiákhoz és más emberekhez, ezek pedig segítenek nekik abban, hogy könnyebben, egészségesebben és biztonságosabban éljenek, mint a történelem során bármikor.
Árfolyamok

EUR: 327.36CHF: 301.02USD: 294.97
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12