5 könyv, amit Bill Gates szerint el kell olvasni!

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2018. február 02.

Mindig érdekes egy ismert, gazdag és nagyon befolyásos ember könyvespolcát megnézni, mert abból kiderül, milyen szerzők és művek befolyásolják leginkább a gondolatait. Gates igazi könyvmoly, és szereti másokkal is megosztani legjobb olvasmányait.


Bill Gates, a Microsoft szoftvercég alapítója, legfőbb tulajdonosa és vezetője sokáig a világ leggazdagabb embere volt, ám bárhogy is fusson a világgazdaság szekere, az élbolyból őt nem lehet kigolyózni. Gates sok időt tölt jótékonykodással, alapítványán keresztül a fertőzések és a klímaváltozás elleni harc foglalkoztatja hosszú ideje. Nem meglepő ezért, hogy az üzletember kifejezetten rajong a tudományokért. Megmutatjuk, milyen tudományos, nem csak szakembereknek szóló könyveket ajánl másoknak is.

1. Steven Pinkler: Enlightenment Now

Steven Arthur Pinkler szakmáját tekintve kognitív pszichológus, aki 2003 óta a Harvard Egyetemen tanít. Neve legtöbbször az evolúciós pszichológia és az elme komputációs elmélete kapcsán merül fel. Fő kutatási területe a pszicholingvisztika és a tudat. Az Enlightenment Now (Felfilágosodás most) műve magyarul sajnos még nem elérhető, ám mivel szórakoztató, viszonylag könnyen emészthető olvasmány, érdemes belevágni. Könyvében a szerző az emberiség történelmét veszi végig 15 különböző területet vizsgálva. Pinkler arra jut, hogy az embereknek jelenleg soha nem látott hozzáférésük van a tudáshoz, a technológiákhoz és más emberekhez, ezek pedig segítenek nekik abban, hogy könnyebben, egészségesebben és biztonságosabban éljenek, mint a történelem során bármikor.
Árfolyamok

EUR: 312.38CHF: 270.83USD: 254.09
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>