Új népsport: vírusszabályszegés

Írta: Alapblog - Készült: 2020. június 05.

Leesett az állam, amikor az alábbi fotót készítettem egy sportcsarnokban a múlt héten. Előzetesen annyit tudtam, hogy a gyerekek ismét sportolhatnak, de csupán olyan feltételek mellett, hogy létszámkorlát van a pályán, az öltözőt használni tilos, és a szülők sem mehetnek be az épületbe. Ehhez képest nem pusztán a pályán lépték túl többszörösen a korlátozást, de a büfében körbe állított padokból tulajdonképpen már öltözőt építettek a csapatok. A szülők pedig szinte mindannyian így nézték, egymástól pár centis távolságokra az edzést, maszk nélkül beszélgetve:


forrás: a szerző saját készítése

Nem tartanám illendőnek épp ezt a konkrét sportközösséget megbélyegezni, hiszen látható volt, hogy a helyszínen minden csapat, de még a szomszéd sportpályák használói is hasonló lazasággal viselkedtek. Mi egy olyan ország vagyunk, ahol mindenki tudhatja, hogy az egyik miniszter beltéri étteremben ebédelt, miközben az tiltott volt, egy másik miniszter pedig maszk nélkül szurkolt szintén egy sportpálya lelátóján, a szövetség szabályait megszegve.

A műugró ismerősöm éppolyan kacagva mondta, hogy elvileg nem szabadna az edzőnek hozzájuk érnie (ami szerinte lehetetlen), mint amilyen kacagva összekacsintós módon mesélte nekem néhány belvárosi szórakozóhely tulajdonosa az alábbit: „Tudod, most tilos koncerteket tartanunk. Tehát, a színpadon hivatalosan aláfestő zenét játszanak esténként a zenekarok.”

Volt már sokféle szabályszegés a nemzeti sportunk. Családok ezrei pakolják a tisztítószereket az ételektől elkülönítve a pénztári futószalagra, hogy vállalkozóként költségszámlát csináljanak (az ételen kívül) minden privát költésükből. És nem lepődünk meg azon sem, ha egy mesterember különböző árat mond, attól függően, hogy kérünk-e számlát a munkájáról.

Sajnálatos, hogy az újfajta (vírus)szabályszegés nem csak pénzügyi igazságtalanságokat szül, de életeket is veszélyeztet. Ha pedig igaza van a rendbontóknak, és valójában nem is veszélyeztetnek senkit, akkor az a sajnálatos, hogy az országunk csak még jobban megszokja, hogy a szabályszegés helyénvaló és természetes hobbink.

 

The post Új népsport: vírusszabályszegés appeared first on alapblog.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12