Amazon, újabb rekord!

Írta: Alapblog - Készült: 2020. június 06.

Hétfőn minden eddigi hozamrekord megdőlt az amerikai vállalati kötvénypiacon. Az Amazon 10 milliárd dollár forrást tudott bevonni 3 évre 0,4%-os éves kamattal! Ez csupán 0,2%-kal magasabb kamatszint, mint amit maga az Amerikai Egyesült Államok fizet kötvényei után hasonló futamidőre! Összehasonlításként, a vállalatnak 2017-ben még 1,9%-os éves kamatot kellett fizetnie a 3 éves futamidejű kötvényei után.


A hitelszerkezet optimalizálásának érdekében az Amazon hosszabb futamidejű kötvényeket is kibocsátott az aukció során. 7 évre 1,2%-on, míg 10 évre 1,5%-on tudott forrást bevonni a cég.

Forrás: twitter.com/bloombergtv

Az Amazon nagyon jól időzítette a lépését, ugyanis a Fed szükség esetére gyakorlatilag korlátlan pénznyomtatást jelentett be a tavasz folyamán, ami után likviditásbőség alakult ki a piacon. A cég pedig gyorsan ki is használta a lehetőséget. Az Amazon eddig nagy nyertese a koronavírus okozta válságnak, hiszen a cég 2020 első negyedéves árbevétele 75,5 milliárd dollár volt, szemben a 2019-ben elért első negyedéves 59,7 milliárd dollárral. Az árbevétel robbanásszerű növekedését a karantén miatti online rendelések felpörgése okozta elsősorban.

Azonban a jövőbeli növekedési pályáról és értékteremtésről is szeretnének gondoskodni a vállalaton belül. Piaci információk szerint nem sokáig ülnek majd a most bevont forráson. 3,8 milliárd dollárt hamarosan el is költenek akvizícióra. A célpont az Zoox nevű cég. A Zoox önvezető járműveket fejleszt, és a fejlesztései által élen jár az autóipar, a robotika és a megújuló energia területén egyaránt. Egyébiránt a vállalatvezetés törekvéseit a piac is szemmel láthatóan jutalmazza. Az elmúlt három évben a vállalati kötvény kamata közel ötödére esett, míg a részvény árfolyama háromszorozódott.

 

The post Amazon, újabb rekord! appeared first on alapblog.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12