Élen a lengyel videójáték fejlesztő vállalat

Írta: Alapblog - Készült: 2020. július 03.

10 milliárd eurós piaci értékkel kis híján már a legnagyobb lengyel vállalat a videójátékokat fejlesztő CD-projekt, többet ér, mint a lengyel olajtársaság, vagy a legtöbb bank. A negyedszázada két játékfüggő, a varsói piacon feltört játékokkal feketéző haver által 2000 dollárból alapított garázscég mára óriás lett. Tőzsdén is van persze, és mint járványálló szektorban tevékenykedő, jól is teljesít, soha nem ért ennyit.


Dióhéjban ennyiben biztos különbözik a lengyel kapitalizmus, lehet vállalkozni, lehet naggyá, akár globális méretűvé nőni, az állam nem foszt ki, nem üldöz el, az oligarcha nem tudja kicsavarni a kezedből a vagyonodat, lehetsz akár eurómilliárdos is a piacról, és nem a közpénzt csapolva, debil strómanként. És ez még annál is fontosabb tény, mint hogy ki nyeri az elnökválasztást.

Forrás: Vakmajom a Facebookon

The post Élen a lengyel videójáték fejlesztő vállalat appeared first on alapblog.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12