7 hasznos tipp nehéz időkben

Írta: Haszon - Készült: 2011. november 07.

Nagy sikerrel zajlott le a Haszon Akadémia október végi konferenciája, amelynek hallgatói főként vállalkozásuk sikeresebbé válásához kaptak exkluzív tippeket. Hét előadónk leghasznosabb ötletét foglaltuk össze.


 

1. Ruzsa Dóra pszichológus, sikertréner: „A sikeres ember tulajdonságai között szerepel, hogy vállalja a felelősséget, nagylelkű, más sikeres embereket másol, együttműködő, törődő, elfogadja önmagát, és persze inspiráló hatással van környezetére.”

2. Ternovszky Csilla HR-tanácsadó (Prolabora Kft.): „Ha a munkaadó figyel a családosok speciális igényeire, akkor növekszik a dolgozói elégedettség és emelkedik a cég termelékenysége.”

3. Dr. Németh Gabriella vezető ügyvéd: „A jó szerződésnek legalább 3,5 előnye van: 1. Jogi biztonságot ad. 2. Pénzügyi biztonságot ad. 3. Az adóhivatal is szereti. + 0,5: Ha mégis vita van, így könnyebb a pert megnyerni.”

4. Pintér Péter ingatlanfejlesztő és tőzsdei kereskedő (Profit.hu): „Nyerő pozícióban az átlagember kockázatkerülő, vesztesnek látszó helyzetben pedig kockázatvállaló. Kerüljük ezt az aszimmetrikus gondolkodásmódot.”

5. Vidák László vállalkozó (Tisza Cipő, Menza étterem): „Mindig úgy kapott el az ihlet, hogy nyitott szemmel jártam. Néztem, hogy az emberek mit hordanak, mit hordanának. Ennek köszönhető a Tisza cipő felélesztése is. A budapesti Deák téren sétáltam, megláttam egy férfit, aki történetesen egy ilyen márkájú, régi, viseletes lábbeliben ment át a zebrán.”

6. Wolf Gábor kisvállalati marketingszakértő: „Milyen bizniszben vagy? Azt hiszed, a fogászati bizniszben? Az étrendkiegészítő bizniszben? Az IT-bizniszben? Nem! A fogászati szolgáltatások marketingjének bizniszében, az étrendkiegészítők marketingjének bizniszében, az IT-termékek és szolgáltatások marketingjének bizniszében! A fogászat, az étrendkiegészítő, az IT csak egy munkahely. Egy mókuskerék. A vállalkozás akkor kezdődik, amikor ezeket elkezded marketingezni.”

7. Bartus-Domahidy Ágnes okleveles grafológus: „Hogyan használható a kézíráselemzés a személyügyben? Kiváltja gyakorlatilag az összes pszichológiai tesztet, feltárja a személyiség minden lényeges vonását, azok kölcsönhatásait. Gyorsítja a pályázók értékelését, csökkenti a szűrés költségeit és nem manipulálható.”

 
Árfolyamok

EUR: 350.53CHF: 331.01USD: 321.91
 

Legnépszerűbb cikkek

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12