Hol nézzem a foci Eb-t?

Írta: Haszon - Készült: 2012. június 11.

Szurkolni együtt és főleg nagy tömegben az igazi. Megmutatjuk, milyen szabadtéri vetítőkön és vendéglátóhelyeken érdemes nézni a nyár két legfontosabb sporteseményét, a labdarúgó-Európa-bajnokságot és az olimpiát.


 

Szabadság tér

Belvárosi Foci Mozi néven ingyenes meccsnézős kertmozivá alakul a nagyobb sporteseményekre a belvárosi Szabadság tér, 22 négyzetméteres óriáskivetítővel. Igazi szurkolás várható, ugyanis akár egy NB1-es rangadónyi látogató is kimegy szurkolni. Érdemes időben menni, de általában van egy talpalatnyi füves terület, amire letelepedhetünk. A „füves” nem elírás, ugyanis se székek, se padok nincsenek. Érdemes vinni kempingszéket vagy pokrócot. A meccsek között és szünnapokon rajzfilmek és focis filmek mennek. A tér sarkában játszótér van a család ifjabb tagjainak.

Hol? V., Szabadság tér

Kobuci kert

A szabadtéri meccsnézős helyek mezőnyében abszolút nyerő a Kobuci kert. Az óbudai Zichy-kastély füves-fás parkjában gyöngyöző sörök mellett szurkolhatunk, a nyári szezon más napjain pedig világzenei koncertek várnak. Az Eb ideje alatt a futballé a főszerep, a labdarúgó-Európa-bajnokság összes idei mérkőzését óriáskivetítőn nézhetjük végig. Előny: remek italok, zsíros kenyér, házi finomságok.

Hol? Óbuda, Fő tér

http://kobuci.hu/hu/

Dürer kert

A Dürer kert szolid környezettel, ellenben óriási kivetítővel, függőfotelekkel várja a focirajongókat. Mi is sportolhatunk: van csocsó, pinpong, pétanque is, ha ellaposodna a meccs. Ha minden kötél szakad, a koncertterembe is átmehetünk.

Hol? XIV., Ajtósi Dürer sor 19–21.

Sportpubok Budapesten

Champs és Champs

Sport Pub Buda

Így képzelünk el egy klasszikus sportpubot. Mind a Dohány utcai, mind az Erőd utcai ereklyékkel, minden asztalhoz külön lapostévével, harmincnál is több sportcsatornával. A hely azoknak ideális, akik nyugodtan, kiabálástól és felugrálástól mentesen akarják végigkövetni az eseményeket.

Hol? II., Erőd u. 22.

Web: www.champs.hu

Kaledonia

Sportközvetítések alatt talán itt van a legfelhőtlenebb hangulat (a 40-féle eredeti skót whisky sokat számít). 
A hangoskodás abszolút megengedett, sőt igazából a csöndes meccsnézés tűnik furcsának. Itt is rengeteg tévéből árad a sport.

Hol? VI., Mozsár utca 9.

Web www.kaledonia.hu

Négy Szürke étterem

A Széll Kálmán tértől pár percre, a körúton egy jó hangulatú pub várja a sportrajongókat, ahol vacsorázhatunk is. A kiszolgáló személyzet nagyon rugalmas, egyidőben sugárzott meccsek esetén előre meg lehet beszélni, melyik az érdekesebb, ha kevesen vannak akár időnként átkapcsolást is kérhetünk.

Hol? II., Margit krt. 60.

Web: www.negyszurke.hu

Vidéken

Debrecen: Pálma étterem

és söröző

Szintén egy klasszikus sportpub, ha érdeklődünk bárkitől a legjobb hely felől, ahol egy jót tudunk enni és meccset nézni, akkor a Pálma étterem és söröző érkezik válaszként. Négy plazmatévével szerelték fel a helyet (akár a pesti, hasonló jellegű éttermekben), Dzsudzsák-mezek a falon... Kell ennél több?

Hol? Simonyi út 44.

Web: www.palmapub.hu

Győr: Big Ben

Egy hatalmas szórakoztató komplexum étteremmel, kávézóval, borszalonnal, szerencseklubbal. Elegáns, de egyben laza hely, profi kiszolgálással.

Hol? Baross Gábor út 24.

Web: www.bigbenclub.hu

Kecskemét: Eb-sátor

A felállított 200 fős Eb-sátorban hatalmas kivetítő vásznon, ízletes ételek mellett kísérhetjük figyelemmel a mérkőzéseket. Családi programnak sem utolsó, ugyanis ugyanebben az időpontban, szinte minden nap elő zenével és programokkal várják az odalátogatókat.

Hol? Fő tér

Szeged: Jate Klub

Az egyetemi klubban garantált a hangos szurkolás, ami az Eb ideje alatti folyamatos italakcióknak is köszönhető. A kávézóban minden meccset közvetíteni fognak – érdemes időben érkezni, hogy felvegyük a ritmust.

Hol? Dugonics tér 13.

Web: www.jateklub.hu

Pécs: Aranykacsa – DAKK Club

Az exkluzív étterem, szivarterem és konferenciaterem a 2000-es években kiegészült a kifejezetten fiatalos és sportos DAKK teremmel. Itt követhetjük a sporteseményeket.

Hol? Teréz u. 4.

Web: www.aranykacsa.hu

Keszthely: John's Pub

Minden fontos sportesemény óriáskivetítőn nézhető Keszthely belvárosában, ahol már nagyon készülnek a nyár két legfontosabb viadalára (tehát az olimpiára is). A konyha is igazán kellemes.

Hol? Kossuth L. utca 46.

Web: www.johnspubkeszthely.hu

+1. Otthon

A Haszon magazin 2012. májusi számában bemutattuk, milyen tévét vagy projektort érdemes beújítani ezekre a sporteseményekre.
Árfolyamok

EUR: 350.53CHF: 331.01USD: 321.91
 

Legnépszerűbb cikkek

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12