Feloldották a Mall.hu magyarországi raktárának zárolását a hatóságok, ezzel megszűntek a vizsgálat miatt korlátozások az internetes áruháznál.

Novemberben a vártnál jobb lett, de így is lefelé korrigált az előző havi több éves rekordról a Michigan Egyetem fogyasztói hangulatindexe az Egyesült Államokban.

A brit kormány 3 milliárd fontot (több mint ezermilliárd forintot) különít el a brit EU-tagság megszűnésével összefüggő bármilyen jövőbeni pótlólagos finanszírozási igényre - mondta a következő pénzügyi év költségvetési tervezetét ismertetve szerdán a brit pénzügyminiszter.

A cukoripar óriási összegekkel támogatott az elmúlt évtizedekben olyan kutatásokat, amelyek a zsír káros hatásait voltak hivatottak bizonyítani, miközben a szénhidrátok és cukrok kockázatait próbálták meg kisebbíteni. A friss, független kutatások szerint azonban épp fordított a helyzet.

Az Uber globális személyszállító vállalat csak kedden közölte, hogy tavaly 57 millió ügyfél adatait ellopták tőle hackerek. A hackerek neveket, email-címeket, telefonszámokat loptak el, és eltulajdonították a sofőrök jogosítványainak adatait is.

Az Uber amerikai fuvarmegosztó szolgáltató cég 24 ezer Volvót vásárol, hogy létrehozza saját önvezető, pilóta nélküli autóflottáját. A kínai tulajdonban lévő svéd gyártó 2019 és 2021 között szállítja le a városi terepjárókat.

A lakhatási költségek az EU-ban tavaly az összes kiadás negyedét tették ki. Az Eurostat adatai szerint tíz évvel ezelőtt ez még 23 százalék volt.

Minden harmadik 15–29 éves fiatal tervezi, hogy külföldön tanul majd, vagy külföldön vállal munkát – derül ki a Magyar ifjúság kutatás 2016 adataiból.

A tőzsdét nem érdekelték a német kormányalakítási nehézségek, alig mozdultak az árfolyamok. Az Európai Unióban azt tervezik, hogy az eredeti terveknek megfelelően december 6-án be fogják nyújtani a javaslatokat az eurózóna reformjáról.

Átlag alatti a magyar diákok teljesítménye az „együttműködő problémamegoldás” terén – derül ki az iskolások képességeit összegző, nemzetközi teljesítménymérési program (PISA) 2015-ös felméréséből, amelynek tegnap tette közzé újabb kötetét az OECD.

Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>