A fekete péntek (black friday) csaknem ötven éve a hálaadást követő péntek - az idén november 24-e - elnevezése az Amerikai Egyesült Államokban; ez a nap hagyományosan a karácsonyi bevásárlási szezon kezdete, amikor rendkívüli kedvezményekkel várják a vásárlókat a kereskedők.

A kontinensen nyugati szomszédunknál a legnagyobb, 21 százalék az organikus gazdálkodás alá vont termőterületek aránya – derül ki az unió statisztikai hivatalának, az Eurostatnak a friss adataiból.

A Volkswagen csoport 10 milliárd eurót költ elektromos és hibrid autók kifejlesztésére és gyártására Kínában a következő nyolc évben. A német konszern negyven modell gyártását tervezi az ázsiai országban a jövő évtől helyi partnerével.

Robotok segítik az adminisztratív dolgozókat a GE Hungary budapesti szolgáltató központjában.

Törölte a Twitter a fiókok hitelességét bizonyító kék emblémát több szélsőjobboldali felhasználónál. Köztük van a tragédiával végződött charlottesville-i tüntetés egyik szervezője, valamint az English Defence League alapítója és korábbi vezetője is.

Távolról meghackeltek egy Boeing 757-est az amerikai Belbiztonsági Minisztérium szakértői még tavaly, a hírt azonban csak a napokban hozta nyilvánosságra az intézmény egyik munkatársa.

A leváltott katalán elnök szerint félreértették a tartomány függetlenségét kikiáltó októberi nyilatkozatát, célja csak az volt, hogy párbeszédet kényszerítsen ki a spanyol vezetéstől.

Ha ön azért vesz légfrissítőt és drága tisztítószereket, hogy távol tartsa otthonától a baktériumokat és tisztább legyen otthona levegője, akkor van egy rossz hírünk. Ezen szerek ugyanis allergiát okozhatnak, az érzékenyebbeknél pedig allergiás rohamokat is okozhatnak. Egyes hatóanyagok pedig a macskákat akár meg is ölhetik.

Rekordáron, 450 millió dollárért (119 milliárd forint) kelt el egy 500 éves, Leonardo da Vincinek tulajdonított festmény egy szerda esti New York-i árverésen - írta a BBC hírportálja.

Elfogadta a román kormány szerdán az idei második költségvetés-kiigazítást, és kiderült: Bukarest hivatalosan is 6,1 százalékos gazdasági növekedésre számít 2,96 százalékos államháztartási hiány mellett.

Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>