A magyar napraforgótermelő-gazdák az elmúlt évben minden idők második legjobb termésátlagát érték el 2,84 tonnával, de a Syngenta Magyarország szakértői szerint ez tovább javulhat az idén.

Három újabb vízalatti optikai kábel telepítésével tervezi erősíteni szolgáltatásait a Google. A Curie elnevezésű kábel Los Angeles és Chile között fut majd, a Havfrue az Egyesült Államok keleti partját köti össze Európával, a HK-G pedig Hongkong és Guam között épül meg várhatóan 2019 végéig.

Hivatalosan még nem jelentették be, a Nemzetközi Futballszövetség kereskedelmi vezetője azonban már közölte: biztosan alkalmazni fogják a videobíró-technológiát a nyári oroszországi labdarúgó-világbajnokságon.

Újra katalán elnök lehet Carles Puigdemont, ugyanis a függetlenség kikiáltása után tavaly leváltott és a rendőri intézkedések elől külföldre távozott politikust nevezte meg hivatalos jelöltként a tartományi parlament elnöke.

Három nap után vége az amerikai kormányzati leállásnak, miután megállapodott a republikánusokkal a Demokrata Párt.

Továbbra is alulértékelt a forint a dollárhoz képest – derül ki az The Economist legújabb Big Mac-indexéből.

Keresetet nyújt be a paksi atomerőmű bővítése ellen az osztrák környezetvédelmi minisztérium az Európai Bíróságnak. Azt kérik, semmisítse meg az Európai Bizottság azon határozatát, amellyel jóváhagyták a bővítést.

Kedden kezdődik és négy napon át tart a 48. Világgazdasági Fórum a svájci Davosban, ahol számos állam- és kormányfő mellett a gazdaság és a pénzügyi élet kiemelkedő képviselői vesznek részt.

A tavalyi volt a második-harmadik legmelegebb év azóta, hogy a 19. század végén jegyezni kezdték az adatokat - közölte az ENSZ Meteorológiai Világszervezete és az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal.

A hétvégi havazás után ma napközben napos, csapadékmentes időre számíthatunk, de hideg lesz, mínusz 1 és plusz 4 Celsius-fok közötti hőmérséklettel.

Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>