Az EU szabályainak megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását - mondta Christian Kern osztrák kancellár a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című konzervatív német lapnak.

A Foxconn tajvani óriáscég tízmilliárd dolláros beruházással új elektronikai gyárat hoz létre Wisconsin szövetségi államban.


Több mint 105 ezren (az egy évvel ezelőttinél 5 ezerrel kevesebben) várták csütörtök este, hogy bejutottak-e a megcélzott szakra a szeptemberben induló felsőoktatási tanévben.

Egyedülálló kiadvány kapható a Haszon Lapkiadó gondozásában. Az  "Agrár Almanach 2017" összeállítás több mint 200 oldalon mutatja be a hazai agrár szektort.

Donald Trump amerikai elnök a Twitter mikroblog oldalon jelentette be, hogy visszafordítja elődje, Barack Obama egyik utolsó döntését, amivel engedélyezte transzneműek számára is, hogy az amerikai hadseregben szolgáljanak.

Az Egyesült Államok gazdasági szankciókat vezetne be minden olyan vállalattal szemben - beleértve az európaiakat is -, amelyek kapcsolatban vannak Oroszország energiapiacával csővezetékek fejlesztése, karbantartása, korszerűsítése vagy javítása révén.

A Tárki közvéleménykutató összegzése szerint a teljes népesség körében a Fidesz-KDNP támogatottsága az áprilisi 33 százalék után júliusban 35 százalékra, a pártválasztók körében pedig 51 százalékról 55 százalékra nőtt.

2017 első öt hónapjában 36 508 gyermek született, ez 267-tel, 0,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakát. Az 59 592 halálozás 11 százalékkal magasabb, mint 2016. január-május között.

A magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolja szerdán közzétett állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsnoka a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.

Keresik Bulgária legnagyobb bankrablóját, aki főpénztárosként több mint 20 millió levával (3 milliárd forint) rövidítette meg a görög Alfa Bank bolgár leánycégét - írta a 24 Csasza című napilap.

Árfolyamok

EUR: 305.79CHF: 275.58USD: 263.07
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>