Az európaiak többsége általában véve elégedett az Európai Unióban biztosított életkörülményekkel, ugyanakkor sokan aggodalmukat fejezik ki az igazságszolgáltatás, a politikai döntések és a jövedelmi egyenlőtlenség miatt. A magyar válaszadók 71 százaléka vélekedett úgy, hogy elégedett életével - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett közvélemény-kutatásából.

Nagyszabású haderőfejlesztési programon dolgozik a német védelmi minisztérium, a tervezett beszerzések listáját már meg is küldte a szövetségi parlamentnek (Bundestag).

A Richter elindította hétfőn 2 milliárd forint értékű pályázati projektjét, amely biologikumok, azaz biotechnológiai úton előállított gyógyszerek gyártásának támogatását szolgálja, a fejlesztés vélhetően 2021-ig tart.

Tegnapig 1876-ban volt a legmelegebb a fővárosban ezen a napon. Akkor Krisztinavárosban 29 Celsius-fokot mértek.

Balog Zoltán egy lapinterjúban bejelentette, hogy nem folytatja a humán tárca (EMMI) élén, amit hat éven át vezetett.

Márciusban az NFSZ adatai szerint 284 600 álláskereső szerepelt az állami nyilvántartásban, ami közel 20 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Egyelőre a törvénytervezet első olvasatban ment át a Nemzetgyűlésen. A legfőbb intézkedések közé tartozik a menekültügyi kérelmek elbírálásának a jelenlegi 14 hónapról 6 hónapra történő felgyorsítása.

Az EU 28 tagállamában az államháztartás GDP-aránya hiánya 1%-ra mérséklődött az előző évi 1,6 %-ról.

Erről a két államfő nyilatkozott ljubljanai találkozóján. “Amennyiben Európa a különböző érdekek és lehetőségek mentén rétegződik, Szlovénia és Szlovákia is Németország és Franciaország oldalára akar állni” - üzente Borut Pahor szlovén államfő.

Több tízmilliárd euró fejlesztési forrást csoportosítana át az Európai Unió a közép- és kelet-európai tagországoktól a pénzügyi válság által súlyosan meggyötört déli tagállamokba, köztük Spanyolországba és Görögországba a következő, 2021-27 közötti költségvetési időszakban - írja a Financial Times.

Árfolyamok

EUR: 311.18CHF: 260.15USD: 254.27
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12