Csaknem nyolcezer idénymunkással kevesebb dolgozott a mezőgazdaságban az idén júniusban, mint egy évvel korábban, az idegenforgalomban viszont több mint ezerrel nőtt a számuk, és több mint tízezerrel többen élnek alkalmi munkából.

Elfogadta Magyarország 2020-as központi költségvetését az Országgyűlés. Varga Mihály pénzügyminiszter a jövő évi büdzsé legfontosabb pilléreinek a családok támogatásának növelését, a gazdaságvédelmi akciótervet, a csökkenő adókat és a bővülő biztonsági kiadásokat nevezte.

Az Állami Számvevőszék lakossági véleményfelmérése alapján a sürgősségi betegellátás folyamatosan hozzáférhető és magas szakmai színvonalú, ám sokat kell várakozniuk a betegeknek, és sok esetben nem kapnak tájékoztatást.


Az EU-s és magyar költségvetési támogatás, illetve az intézményrendszer 2014-es átalakítása oda vezetett, hogy a GDP 1,35%-áról 1,49%-ára ugrott 2018-ra a kutatás-fejlesztési ráfordítások aránya – derült ki a KSH friss adataiból.

A kontinens városainak marketingszövetsége, a European Cities Marketing 119 város vendégforgalmi adatait vizsgálva megállapította: Budapest a külföldi vendégéjszakák növekedési ütemét tekintve a legjobbak között teljesített.

Az Impossible Foods húsmentes hamburgerpogácsája már olyan amerikai gyorséttermekben is kapható, mint a Burger King vagy a Cheesecake Factory.

Július 13-tól szeptember végéig látogatható a szentendrei ÉMI ipari park területén kialakított „Szoláris falu”, azaz az innovatív, környezettudatos otthonokat bemutató mintaházpark. A látogatók tájékozódását a Tungsram tavaly szeptemberben elindított Smart Solutions üzletága által kifejlesztett, bel- és kültéri navigációs mobilalkalmazás segíti.

Jelentősen javította a magyar gazdaságra vonatkozó idei növekedési előrejelzését az Európai Bizottság szerdán közzétett nyári prognózisában. A testület 4,4 százalékos GDP-növekedést jósol 2019-re, ez több mint fél százalékponttal magasabb a korábbi adatnál.

Rövidtávon 45 milliárd forint értékű beruházásra készülnek bajorországi vállalatok Magyarországon – mondta el Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Szerinte Európa legalacsonyabb adói, a jól képzett munkaerő és a felsőoktatási rendszer színvonala miatt a bajor vállalatok továbbra is rendkívüli mértékben bíznak Magyarországban.

Noha hivatalosan még senki nem erősítette meg, az Index szerint biztosnak tűnik, hogy Mészáros Lőrinc és a MET Holding a jövőben közösen fogják Magyarország legnagyobb gázelosztóját, a Tigáz Zrt.-t birtokolni és működtetni. Ez a legnagyobb ilyen hazai cég, 33 ezer kilométernyi vezetéket működtet.

Árfolyamok

EUR: 325.79CHF: 294.03USD: 289
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12