Az egyik legsikeresebb határon túli magyar üzletember szerint a közelgő paksi bővítés rengeteg hazai vállalkozásnak lehet óriási üzlet. A nyugati konkurencia pedig legyőzhető. Harsányi Zoltán interjúnkban azt is elmondja, hogyan.

A Magyar Állampapír Plusszal az egész ország jól jár, a magyar emberek számára kiemelkedő hozamot kínál, egyúttal Magyarország stabilitását is erősíti – mondta el Varga Mihály kiemelve, hogy a legfrissebb adatok szerint a júniusi bevezetése óta több mint 1981 milliárd forintot jegyeztek az új állampapírból.

Négymilliárd forintért bárki megveheti az államtól azt a kórházépületet, amelyben jelenleg Csányi Sándor OTP-vezér kórháza működik.


A Gazdasági Versenyhivatal megbírságolta Rubint Réka cégét, az Alakreform Kft.-t és a The Body Shop termékeket forgalmazó Avanzo-Trade Kft.-t, mert nem teljesítették maradéktalanul online média-megjelenéseikkel kapcsolatban korábban vállalt kötelezettségeiket.

Jelentősen megemelkedett az olajár hétfőn, miután a szaúdi Aramco cég létesítményei ellen dróntámadásokat hajtottak végre, amelyek visszavetették a kitermelést az olajországban.

Várhatóan jobb lesz az idei szezonban megtermett dohány minősége a tavalyinál, és a termés mennyiségével sem lesz gond. A betakarított Virginia fajtájú dohányt hétfőn kezdték felvásárolni a termelőktől.

Megszünteti a műanyag, PET-palackos vizek, illetve italok beszerzését a Pécsi Tudományegyetem. A jövőben újrahasznosítható, üveges kiszerelésű termékeket vásárolnak a rendezvényekre, konferenciákra, emellett a karokon hetven ingyenes víztöltő állomást helyeznek ki.

Tíz kreatív Emmy-díjat nyert el drámasorozat kategóriában a Trónok harca nyolcadik évada. A televíziós Oscarnak nevezett Emmy-díjakat szeptember 22-én adják át Los Angelesben. Előtte hétvégén tartották a kreatív, technikai Emmy-díjátadót.

A kelet-közép-európai régió növekedése továbbra is magasan az Európai Unió átlaga felett alakul, ezért fontos szerepet játszik a kontinens gazdaságának erősítésében.

Tavaly mintegy négyszer annyi első házas vette igénybe a havi ötezer forintos adókedvezményt, mint 2015-ben. Az szja-bevallások adatai alapján 2018-ban a 85 ezer első házas összességében 3,3 milliárd forintot spórolt, 2,8 milliárddal többet, mint 2015-ben.

Árfolyamok

EUR: 331.89CHF: 303.02USD: 300.08
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12