Az államháztartás névértéken számított bruttó adóssága 30 287 milliárd forintot, a GDP 64,8 százalékát tette ki a múlt év végén.

A német szövetségi jegybank a kínai koronavírus-járványban lát komoly kockázati tényezőt, ami visszafoghatja a német export iránti keresletet, illetve veszélyezteti a feldolgozóipar ellátási forrásait.

A kormány kezdeményezi a börtönviszonyok miatt megítélt kártalanítások kifizetésének leállítását - közölte az MTI Varga Judit igazságügyi miniszter bejelentésére hivatkozva.


Ma folytatódnak a tárgyalások, miután a múlt pénteken nem született egyezség a felek között a sztrájk előszobájaként is emlegetett kollektív munkaügyi vita első fordulójában.

A budapestiek elégedetlensége miatt tekintik át a rendszer működését, mondta el a Népszavának Dorosz Dávid.

Pénteken, az V. kerületben kezdődik a lomtalanítás. A Fővárosi Közterület-fenntartó idén is körzetenként végzi el a munkát.

A használatban lévő bankjegyeket kivonják a forgalomból, fertőtlenítik, majd két hétig, a vírus lappangási idejének végéig elkülönítve tárolják. Jelentős részüket egyszerűen megsemmisítik.

A helyi iparűzési adó csökkentésével akár 80-100 milliárd forint is a cégeknél maradhatna, de az önkormányzatok is jól járnának a változtatással.

A munkahelyek megőrzése, adócsökkentés, ezen belül a kisvállalkozói és a munkát terhelő adók mérséklése, a nyugdíjak értékének megőrzése. Orbán Viktor konkrétumok említése nélkül ezeket a feladatokat sorolta föl 22. évértékelőjében.

A Magyarországon előállított villamosenergia 90 százaléka szén-dioxid-mentes lesz tíz év múlva. Július 1-én megkezdik az illegális hulladéklerakók felszámolását, a szennyezőket megbüntetik.

Árfolyamok

EUR: 334.67CHF: 314.34USD: 308.59
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12