TrendFM

A főemlősöknél a HIV-vírustörzsek 99 százalékát megtámadó és a fertőzéssel szemben védelmet nyújtó ellenanyagot fejlesztettek ki az amerikai országos egészségügyi intézet (NIH) és a Sanofi gyógyszergyár szakemberei.

Nem hosszabbítja meg az illetékes londoni közlekedési hatóság az Uber egy hét múlva lejáró taxiszolgáltatási engedélyét.

Elviselhetetlennek tartja a nyomást, ami az elismerésnek való megfeleléssel jár, ezért le akar mondani étterme három Michelin-csillagáról egy francia séf.

Az egekbe szökhet a "teák pezsgőjének" is nevezett darjeeling tea ára, ha nem érnek véget a termőterületén, az indiai Nyugat-Bengálban júniusban kezdődött sztrájkok és tüntetések.

Beigazolódott a hónapok óta terjedő iparági pletyka: a Google megvásárolja a Pixel okostelefonokat fejlesztő részleget a HTC elektronikai konszerntől.

A Ryanair 12 ezer eurós bónuszt és 10 ezer eurós fizetésemelést ajánlott azoknak a pilótáknak, akik hajlandóak 10 napnyi szabadságot az idei helyett a jövő évben kivenni, de ezt több, a dolgozókat tömörítő csoport is elutasította.

Az év végére akár az 1 milliót is meghaladhatja azoknak a repülőgépeknek a száma, amelyek közlekedését a HungaroControl biztosította a magyar és a koszovói légtérben.

Számos ponton változhat a francia munka törvénykönyve, ha a francia kormány ma elfogadja a tömeges munkanélküliség csökkentését célzó rendelettervezeteket. A reform megvalósítása Emmanuel Macron francia elnök egyik legfőbb választási ígérete volt, ám a tartalmával nem mindenki elégedett.

Nem enyhül a feszültség az Egyesült Államok és Észak-Korea között, az amerikai elnök tegnap újabb szankciókat jelentett be a kommunista rezsimmel szemben.

Elképesztő pusztulás zajlik éppen az amerikai kiskereskedelemben, az internetes értékesítés ugyanis megállíthatatlanul teszi tönkre a hagyományos üzleteket, bevásárlóközpontokat. A nagy, pár éve még virágzó áruházláncok közül a Macy's 68, a Sears - a Kmarttal együtt - 340 üzletét zárja be várhatóan idén, de a Business Insider adatai szerint nagyjából 6400 üzlet húzhatja le a rolót. Íme az armageddon képei.

Árfolyamok

EUR: 309.84CHF: 266.8USD: 258.42
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Mire jó egy üzleti kapcsolatépítő klub?

Két évvel ezelőtt részletesen foglalkoztam az üzleti kapcsolatépítő klubokkal a Haszon magazin hasábjain. A közelmúltban Végvári-Nagy Kyra  és Végvári Tibor kommunikációs szakemberek meghívtak a Rapid Business nevet viselő rendez...
Tovább >>
Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. Az elnök munkaügyi reformja, illetve a szak...
Tovább >>