Az a célja a kormánynak, hogy a hatezer-milliárd forintos magyar lakossági állampapír-állományt 2023-ra 11 ezer milliárd forintra növeljék. Ezzel lényegében lenulláznák Magyarország devizaadósságát, amivel nagymértékben mérsékelhető az ország gazdasági kitettsége és sérülékenysége is.

Május 22-ig kaphatnak haladékot a britek. Az Európai Unió eddig adna haladékot a brexit határidejére, azzal a feltétellel, hogy a brit parlament a jövő hét első felében elfogadja az EU és Nagy-Britannia között a tervezett kiválásról korábban létrejött megállapodást.

Egyre nagyobb teher az önkormányzatoknak a közműtartozásokban fennálló hátralék: a hulladékgazdálkodással foglalkozó önkormányzati cégeknek 8-10 milliárd forintos hiányt kell kezelniük.


Összeolvad a magyar e-kereskedelmi piac két szereplője, a magyar Extreme Digital és a romániai székhelyű Emag, ami a dél-afrikai Naspers csoport tagja.

Kicsit több mint egy hete maradt  a Horizont Magánnyugdíjpénztár, hogy 63-ról 70 százalék fölé nőjön az idei évre vonatkozó tagdíjat befizető tagjaik aránya, ellenkező esetben a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elrendeli a végelszámolásukat.

Az északi-tengeri Brent típus jegyzése elérte a 68 dollárt. Venezuela gazdasági válsága, valamint az Egyesült Államok Irán elleni szankciója nagymértékű instabilitást jelent a nemzetközi nyersolajpiacon.

Az Európai Néppárt (EPP) közgyűlése 190 igen, 3 nem szavazattal, óriási többséggel megszavazta a javaslatot, amely azt tartalmazza, hogy vizsgálatot indítanak a Fidesszel szemben, és a vizsgálat idejére a Fidesz önként felfüggeszti tagságát az európai pártszövetségben.

Theresa May kezdeményezte a Brexit elhalasztását az uniónál, amelyre Donald Tusk úgy reagált, hogy ehhez a londoni parlamentnek el kell fogadnia az EU-val elért Brexit-megállapodást.

A debreceni BMW-beruházás összegéhez mérhető, 1 milliárd eurós beruházást tervez a német FAKT AG Hegyeshalom és Bezenye határában, amellyel Közép-Európa legkorszerűbb kertészeti termelési, feldolgozási és logisztikai központja épül meg.

 Ha sikeres lesz a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) új adatszolgáltási rendszerének bevezetése, akkor a kormány napirendre veheti a szállodaszövetség által szorgalmazott áfacsökkentést a szálláshely-szolgáltatásban.

Árfolyamok

EUR: 315.83CHF: 280.41USD: 279.4
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12