A Nemzeti mintaterv-katalógus egy ingyenes építészeti tervtár lesz, de csak a családi otthonteremtési kedvezménnyel, illetve a júliustól elérhető falusi változatával építkezőket és házfelújítókat támogatja ingyenesen.

Magyarországon az álláskeresők száma 1,4 százalékkal csökkent egy év alatt. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat nyilvántartásában az áprilisi zárónapon 261 500 álláskereső szerepelt, több mint 3500 fővel kevesebb, mint egy éve.

A közelgő nyár erdőtüzeinek kockázataira való felkészülés jegyében az Európai Bizottság létrehozta az Európai Unió tűzoltó légi járművekből álló első flottáját.


Beiktatta hivatalukba az osztrák államfő a kormány új minisztereit. Ausztriában azután alakult ki kormányválság, hogy Sebastian Kurz kancellár bejelentette, felbontja a koalíciót, majd az Osztrák Szabadságpárt valamennyi minisztere lemondott.

A magasabb, vagyis 600 vagy 800 milligramm iboprofent és 300 milligramm dexibuprofent tartalmazó gyógyszereket teszi vénykötelessé az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Benyújtotta a kormány a nagyszülői gyedről szóló törvényjavaslatot. 2020. január 1-től lehet igényelni, s legfeljebb két – ikrek esetén 3 – évig jár. Összegét a nagyszülő fizetése alapján állapítják meg.

Az Eurostat adatai szerint 2015 és 2017 között az uniós tagállamok többségében, 21 országban emelkedett az Európai Unión kívülről érkezőknek adott tartózkodási engedélyek száma; a legnagyobb mértékben – 113 százalékkal – Magyarországon.

Lassul, de erőteljes marad a magyar gazdaság növekedése idén és jövőre is a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet legfrissebb előrejelzése szerint.

Csődeljárás elé néz a televíziós műsorairól világszerte ismert brit sztárséf, Jamie Oliver étteremhálózata és az egyik legnagyobb brit acélipari vállalat, a British Steel.

A futóturizmus mára itthon is iparággá nőtte ki magát. Több mint háromszorosára nőtt a futóturisták száma az elmúlt évtizedben.

Árfolyamok

EUR: 326.71CHF: 289.65USD: 292.75
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12