Finanszírozási többlettel zárta az államháztartás a harmadik negyedévet - írta az MTI. A második negyedéves 73,8 százalékról 72,8 százalékra csökkent az államháztartás brittó névértéken számított GDP-arányos adóssága.

Az Európai Parlament támogatta a módosító javaslatot, hogy az egy óránál hosszabb késések esetén a jövőben az utasoknak járó kártérítés összege a jegy árának negyedéről a felére emelkedne.

Érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy – elsősorban a fővárosban – inkább kevesebb helyen legyen sürgősségi osztály, de ott biztonságos és magas színvonalú ellátást nyújtsanak azoknak a betegeknek, akik valóban sürgősségi ellátást igényelnek, mondta a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese.


A Gazdasági Versenyhivatal engedélyezte a Digi részére, hogy az Invitel feletti tulajdonosi jogait egy új eljárás lezárásáig bizonyos korlátozások mellett továbbra is gyakorolja.

Az MNB Hunyadi Mátyás születésének 575. és trónra lépésének 560. évfordulója alkalmából különlegesen nagyméretű ezüst és színesfém emlékérmét bocsátott ki tegnap. Az ezüstérme 925 ezrelék finomságú ezüstből, míg a 2 ezer forint névértékű színesfém változat réz (75 százalék) és nikkel (25 százalék) ötvözetéből készült.

Újabb Bihar megyei településeken mutatta ki az afrikai sertéspestis kórokozóját a romániai állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakhatóság.

A tokiói ügyészség előállította Carlos Ghosnt, a Renault-Nissan konszern vezérét. A vád ellene, hogy a valós jövedelménél alacsonyabb összeget vallott be, ezért adócsalás gyanújával őrizetbe vették.

A magyar felnőttek szinte mindegyike, 95 százaléka szokott reggelizni, tízből heten minden nap, további ketten pedig hetente néhányszor – derült ki egy friss, országos felmérésből.

Denis Mukwege kongói sebész-nőgyógyásznak és Nadia Murad iraki kurd emberi jogi aktivistának ítélte oda az idei Nobel-békedíjat a norvég parlament által kinevezett bizottság.

Nem kerülhet be a román alaptörvénybe az a módosítás, amely szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapul, mivel az erről rendezett kétnapos népszavazáson a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt.

Árfolyamok

EUR: 321.76CHF: 283.51USD: 281.53
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12