TrendFM

A NAV arra figyelmezteti a felhasználókat, hogy az általános nyomtatványkitöltő program nem működik a szeptember 21-én kiadásra kerülő Oracle új JAVA (Java SE 9, platform JDK, JRE) verziójával.

Az Erste Bank Hungary (EBH) csoport 31,183 milliárd forint konszolidált adózott nyereséget ért el az idei első fél évben, amely 1 százalékkal alatta marad a tavalyi első fél évinek. A ügyfélhitelek állománya 2 százalékkal bővült 2016 végéhez képest, ez is nagyrészt a Citibank lakossági üzletág megvásárlásának köszönhető.

Theresa May brit miniszterelnök 20 milliárd eurós végső uniós befizetés felajánlását tervezi, abban a reményben, hogy ezzel London kitöltheti a brit kilépés által az Európai Unió költségvetésében keletkező kezdeti bevételi űrt, egyben rendezheti az EU által Nagy-Britanniával szemben támasztott pénzügyi követeléseket.

Háztartási hulladékból repülőgép-üzemanyagot gyártó céggel fogott együttműködésbe a British Airways (BA). A brit légitársaság és a Velocys hulladékfeldolgozók tervezésére és létesítésére szerződött egymással.

A németek többsége, 61 százaléka nem elégedett a választási kampánnyal – derül ki a Der Tagesspiegel friss kutatásából. Ők úgy érzik, hogy a szavazatukért versengő pártok az utóbbi hetekben nem tárgyalták ki kellőképpen a legfontosabb politikai témákat.

Jelentősen kevesebb pénzhez jutottak idén a civil szervezetek és az egyházak a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából, mint a korábbi években.

Magyarországon járt az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának delegációja, hogy megvizsgálja, mennyire hatékonyan valósult meg néhány uniós beruházás.

Elérte tegnap az ezer milliárd dollárt Norvégia állami vagyonalapja. Ez a norvég nyugdíjalap egyik pillére, amiben mostanra tehát nyolcszor annyi pénz gyűlt össze, mint amennyi Magyarország 2016-os GDP-je.

Ismét élesen figyelmeztette Észak-Koreát az amerikai elnök. Donald Trump az ENSZ-közgyűlésen azt mondta: ha az Egyesült Államok arra kényszerül, hogy megvédje magát vagy a szövetségeseit, nem lesz más választása, mint megsemmisíteni Észak-Koreát.

Akár a 20 millió eurót is elérheti a Ryanairhez beérkező kártérítési igények összege a járattörlések miatt. A fapados légitársaság múlt héten jelentette be, hogy napi 40-50 járatát nem indítja el egészen október végéig, hogy ki tudja adni a dolgozók szabadságait.

Árfolyamok

EUR: 309.3CHF: 268.43USD: 258.07
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Mire jó egy üzleti kapcsolatépítő klub?

Két évvel ezelőtt részletesen foglalkoztam az üzleti kapcsolatépítő klubokkal a Haszon magazin hasábjain. A közelmúltban Végvári-Nagy Kyra  és Végvári Tibor kommunikációs szakemberek meghívtak a Rapid Business nevet viselő rendez...
Tovább >>
Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. Az elnök munkaügyi reformja, illetve a szak...
Tovább >>