London polgármestere szerint népszavazást kell tartani a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszeréről, mivel mára kiderült, hogy a kilépés - különösen a feltételekről szóló megállapodás elmaradása esetén - súlyos gazdasági károkat okoz Nagy-Britanniának.

Az elmúlt hónapokban sorra jelentek meg az uniós országokban a szigorítások a műanyag zacskókkal kapcsolatban, nálunk 2019-ben lehet majd erre számítani. A termékdíj bevezetése már jelentősen csökkentette a felhasználást, de még így is fejenként 80 darabot használunk el évente Magyarországon.

Donald Trump amerikai elnök a héten további kínai termékekre róhat ki pótvámot, miközben újabb tárgyalási fordulóra tett javaslatot Pekingnek kereskedelmi ügyekben. A The Wall Street Journal úgy értesült, hogy a napokban jelentheti be az elnök a 200 milliárd dollár értékű kínai termék pótvámját.


A globális nagyvállalatok felsővezetői a KPMG felmérése szerint 78 százalékban ítélik meg pozitívan szektoruk növekedési kilátásait a következő három évre, míg saját vállalatukét 91 százalék látja optimistán.

A Meredith Corp. nevű iowai médiavállalat alig nyolc hónappal azután, hogy megvásárolta a Time magazint, most 190 millió dollárért adja el a Benioff házaspárnak. A megállapodás tényét vasárnap este hozták nyilvánosságra az érintettek, és közölték, hogy az adásvétel 30 napon belül lebonyolódik.

Elektromos járművek és töltőhálózat tesztelésére, valamint későbbi piaci bevezetésére indul kísérleti projekt Veszprémben. Mostantól egy hónapon át ingyenes tesztüzemben kezd működni a program, ki lehet próbálni kerékpárokkal, kismotorokkal vagy rollerral.

Éveken át semmit vagy szinte semmit nem tett Ukrajna a magyar közösségért Kárpátalján, és ugyanez elmondható a többi nemzetiségi kisebbségről is - jelentette ki Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter.

Miközben mindenki az elektromos közlekedésért rajong, az Alsó-Szászország tartomány közlekedési hatósága (LNVG) 2017 novemberében tizennégy Coradia iLint hidrogén-üzemanyagcellás motorvonatot rendelt az Alstomtól.

A Sargentini-jelentés sérti Magyarország és a magyar nép becsületét – jelentette ki Orbán Viktor az Európai Parlament plenáris ülésén Strasbourgban.

Az Európai Parlamentnek (EP) kötelessége fellépni a magyarországi jogsértések ellen, a helyzet ugyanis semmit nem javult a különjelentés júniusi elfogadása óta – állította a dokumentumot összeállító Judith Sargentini az EP vitájában.

Árfolyamok

EUR: 324.81CHF: 289.3USD: 277.9
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12