A kutatók prognózisa szerint 2100-ra a Balaton vízgyűjtőjén a vízkészlet jelentős csökkenésére kell számítani, ami befolyásolja tó hasznosíthatóságát is.

A Gazprom nem zárja ki az Északi Áramlat-3 földgázvezeték megépítését - jelentette ki Alekszandr Medvegyev, az orosz állami gázipari vállalat vezérigazgató-helyettese kedden Moszkvában.

A Föld lakosságának 95 százaléka egészségtelen levegőt szív magába – derül ki egy friss jelentésből. 2016-ban csaknem 6 millió ember halálát okozta valamilyen formában a levegőszennyezettség.

Nem vállalja az újabb négy évre szóló megbízást Fazekas Sándor, az agrártárca vezetése helyett a Fidesz-frakció munkáját erősítené az új kormányzati ciklusban – jelentette be egy lapinterjúban a földművelésügyi miniszter.

Egy vaddisznóban kimutatták az afrikai sertéspestis jelenlétét. Az állat tetemét az egyik gyöngyösi vadásztársaság területéről vitték be ellenőrzésre. A hatóság megtiltotta a társas vadászatok lebonyolítását, valamint az egyéni vadászatokat is feltételhez kötötte.

Noha az előző évi 7 és fél százalékról tavaly 7 százalék alá csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők aránya az uniós tagállamokban, még így is több tízmillióan vannak, akik nem engedhetnek meg maguknak például egy mosógépet, egy telefont, vagy épp húsételt – derült ki az Európai Unió statisztikai hivatalának felméréséből.

Egész nap folyamatosan futnak, mozognak, mégsem fáradnak el a gyerekek. Adódik a kérdés: ez miként lehetséges. Ennek igyekeztek utánajárni francia kutatók.

Több mint nyolcmillió videót távolított el a YouTube tavaly az utolsó negyedévben – olvasható a videomegosztó hivatalos blogjának egyik bejegyzésében.

Az európaiak többsége általában véve elégedett az Európai Unióban biztosított életkörülményekkel, ugyanakkor sokan aggodalmukat fejezik ki az igazságszolgáltatás, a politikai döntések és a jövedelmi egyenlőtlenség miatt. A magyar válaszadók 71 százaléka vélekedett úgy, hogy elégedett életével - derült ki az Európai Bizottság hétfőn közzétett közvélemény-kutatásából.

Nagyszabású haderőfejlesztési programon dolgozik a német védelmi minisztérium, a tervezett beszerzések listáját már meg is küldte a szövetségi parlamentnek (Bundestag).

Árfolyamok

EUR: 312.55CHF: 261.75USD: 256.1
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12