A magyar lakáspiac 2019-ben valószínűleg fordulóponthoz érkezett. Ez egyelőre csak a forgalom csökkenésében mutatkozik, elsősorban Budapesten és a nagyvárosokban. Az adóhivatal háromnegyed éves adatain nyugvó elemzés szerint a budapesti forgalom nagyjából harmadával csökkent.

Jövőre már egyértelmű lassulás várható a gazdaságban, mely feltehetőleg 2022-ig folytatódni fog, jövőre így 3,2 százalékkal nőhet a magyar gazdaság, közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. Előrejelzésük szerint a forint euró-árfolyama éves átlagban a 2018. évi 319 után 2019-ben 325, 2020-ban 335-340 lesz; ez két év alatt körülbelül 6 százalékos gyengülés.

Ingyenesen utazhatnak januártól a budapesti álláskeresők a fővárosi közösségi közlekedés járatain – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán. A képviselők egyhangúlag támogatták Karácsony Gergely előterjesztését. Az álláskeresőknek szóló havi bérletre való jogosultság megállapítására – a főváros kormányhivatalával együttműködésben – új igazolást vezetnek be.


Országszerte problémát okoz, hogy a meghibásodott gázkészülékek javítására időnként hetekig kell várni. A megmaradt gázszerelők többsége nyugdíj mellett dolgozik, ráadásul kevés az utánpótlás. Sok lakó az utolsó pillanatban akarja ellenőriztetni az eszközeit, pedig jobb lenne, ha mindenki nyáron mérné fel, milyen állapotban van a gázhálózat.

Jelentősen egyszerűsödik az öntözéshez szükséges vízjogi engedélyezési eljárás. 100 hektárnyi terület öntözési engedélyezési eljárása 5 millió forinttal lesz olcsóbb. A kútfúrásnál a különböző előírásokat a hatóságoknak automatikusan ki kell dolgozniuk minden körzetre, így nem lesz szükség külön engedélyre és felmérésekre.

2019-ben a legtöbb Google-keresés Magyarországon George R. R. Martin Trónok harca című könyvére érkezett, második helyen Anna Todd Miután-ja végzett, a harmadik Rachael Lippincott - Mikki Daughtry - Tobias Iaconis Két lépés távolsága lett.

Az amerikai Time magazin minden évben megnevezi azt a közszereplőt, aki a szerkesztőség szerint meghatározó hatással volt a világra az adott évben. A 16 éves svéd klímaaktivista magányos stockholmi demonstrációjából világméretű mozgalom lett pár hónap alatt. A fiatal lány azóta bejáratos a nemzetközi diplomácia fontosabb találkozóira.

Az UBS elemzői szerint a jövő év második felében, de különösen az utolsó negyedévben az átmeneti lassulás után már kifejezetten fellendülés kezdődhet. Ezt arra alapozzák, hogy már jelenleg sem olyan rossz a helyzet, mint amire korábban számítottak: recessziónak nyoma sincs, legfeljebb néhány fejlett európai gazdaságban lassabb lesz a növekedés.

A Jászai Gellért és Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó 4iG Nyrt. mégsem vásárolja meg a T-Systems Magyarországot. A 4iG és a Magyar Telekom Nyrt. július elején jelentették be, hogy előzetes megállapodást kötöttek a telekommunikációs cég leányvállalata, a T-Systems Magyarország adásvételére vonatkozó kölcsönös szándékról. A tárgyalási folyamat lezárását követően azonban a 4iG kezdeményezésére a vállalatok úgy döntöttek, visszalépnek az ügylettől.

Ismét tárgyalóasztalhoz ül a minimálbérek jövő évi mértékével kapcsolatban a munkaadói, munkavállalói és kormányoldal, ugyanakkor megállapodás egyelőre nem várható.

Árfolyamok

EUR: 328.82CHF: 299.35USD: 294.11
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12