Közel egymillió fővel csökkent a szegénységnek vagy társadalmi kirekesztődésnek kitettek száma Magyarországon 2018-ra a válságot megelőző, 2008-as évhez képest. Tavaly a szegénység a lakosság 19,6 százalékát érintette, ezzel a 21,7 százalékos uniós átlagnál értünk el jobb eredményt.

A Liget Budapest projekt valamennyi jelenleg is zajló és a közeljövőben elinduló projekteleme végrehajtható építési engedéllyel rendelkezik, közölte a beruházó Városliget Zrt. Másrészt a tisztán állami forrásból megvalósuló kulturális és rekreációs fejlesztések tekintetében a fővárosnak mostanra nincs joghatósága.

Nagy-Britannia október 31-én rendezett körülmények között kiléphet az EU-ból. Az ország 2021-ig még az európai vámunió és közös piac része marad, azt követően pedig várhatóan belső vámhatár létesül Észak-Írország és a királyság többi része között. Ezt persze még jóvá kell hagynia a brit Parlamentnek is.


Aki nem tartja tiszteletben a jogállamiság alapelveit, a jövőben nem várhatja el, hogy korlátok nélkül profitálhat Európából, mondta Angela Merkel. Hazája számára ez a szemlélet a legfőbb prioritások egyike lesz a következő uniós költségvetés összeállításakor.

Megkapta az engedélyt a kínai hatóságoktól a Tesla. A sanghaji üzemben októberben kezdődhet meg a gyártás, azonban az előállított mennyiség nagysága nagyban függ a kapott megrendelésektől, az új kínai munkaerő teljesítményétől és az ellátási lánctól is.

Laura Codruta Kövesi volt román korrupcióellenes ügyész lesz az Európai Főügyész, miután támogatta az Európai Unió Parlamenti Elnökeinek Konferenciája. A legkésőbb 2021. elején felálló Európai Ügyészség az uniós pénzek felhasználása kapcsán jelentkező visszaéléseket hivatott vizsgálni, amelyből Magyarország saját kérésére kimarad.

Utolsó előtti helyen áll Magyarország az unióban a nemek közötti egyenlőség szempontjából. A magyaroknál csak a görögök kaptak kevesebb pontot. Az EU-átlagtól 15,5 ponttal maradt el Magyarország, az első helyen végzett svédektől pedig 31,7 ponttal.

Az építőipari termelés augusztusban 10,5%-kal esett vissza az előző hónaphoz képest a KSH adatai alapján, amely nagyon komoly negatív meglepetésnek mondható, hiszen az építőipar a magyar gazdaság egyik húzóereje. A kiesés a szabadságolások miatt lehetett.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője Borkai Zsolt győri polgármester szexbotránya miatt az olimpiai életjáradékról szóló törvényt is módosítaná. Abban ugyanis nincs benne, hogy aki erkölcsileg súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, erkölcstelen életvitelt folytat, attól vegyék el az elismerést.

A Magyar Turisztikai Ügynökség balatoni kikötők építésére vagy bővítésére 4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást írt ki. A pályázat feltétele, hogy elektromos hajók számára is alkalmas legyen a kikötő.

Árfolyamok

EUR: 332.72CHF: 302.07USD: 300.02
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a legfrissebb hírekről, hasznos információkról!
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12