Denis Mukwege kongói sebész-nőgyógyásznak és Nadia Murad iraki kurd emberi jogi aktivistának ítélte oda az idei Nobel-békedíjat a norvég parlament által kinevezett bizottság.

Nem kerülhet be a román alaptörvénybe az a módosítás, amely szerint a család egy férfi és egy nő házasságán alapul, mivel az erről rendezett kétnapos népszavazáson a részvétel nem érte el az érvényességi küszöböt.

Donald Trump amerikai elnök nagyszerűnek, demokrata párti vezető politikusok szomorúnak nevezték Brett Kavanaugh kinevezését az Egyesült Államok alkotmánybíróságaként is működő legfelsőbb bíróság tagjává.


Fellebbez az írországi Ryanair a fővárosi kormányhivatal 100 milliós bírsága ellen, és nagy valószínűséggel a magyar hátterű Wizz Air sem fogadja el a rá kiszabott 25 milliós büntetést.

A Budapesti Corvinus Egyetemet 2019 nyarától egy állami alapítású közhasznú alapítvány működteti tovább, s 2020-ban már egyáltalán nem fognak állami férőhelyeket hirdetni.

Az eddigi legsúlyosabb kínai kémkedési botrányt robbant ki. Az ügyben technológiai óriások is érintettek, így az Apple és az Amazon. A kínai összeszerelő üzemekben olyan chipek kerülhettek bele a szerverekbe, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy az adott eszközt utasítsák:

Az amerikai földtani intézet mérései szerint 5,9-es földrengés rázta meg Haitit, legalább 11 ember meghalt, sokan megsérültek. A földrengés középpontja az ország északnyugati részén található, Port-de-Paix-től 20 kilométerre volt, 12 kilométeres mélységben.

Január elsejére tolták a közjegyzői díjak emelését, derült ki a pénteki Magyar Közlönyből. Eredetileg október 1-től lépett volna hatályba az erről szóló minisztériumi rendelet, aztán eltolták a hatályba lépését.

A régi – 2017 előtt kibocsátott – 1000 forintos bankjegyek bevonására 2018. október 31-én kerül sor, ezt követően már nem lehet majd fizetni a készpénzforgalomban ezekkel a bankjegyekkel.

Az országgyűlés kedden dönthet a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló javaslatról. Az indítvány a nemzetbiztonság, a közrend, gazdasági vagy közegészségügyi érdek védelmében a belügyminiszter engedélyéhez kötne egyes unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli befektetéseket.

Árfolyamok

EUR: 321.62CHF: 281.59USD: 283.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12