Kartelleztek az ingatlanközvetítők

Írta: Haszon - Készült: 2017. január 11.

Összesen mintegy 76 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal két ingatlanközvetítőre, a Duna House-ra és az Otthon Centrumra.


A bírságot azért szabta ki a hivatal, mert éveken át összehangolták árpolitikájukat, és bizalmas üzleti információkat osztottak meg egymással. A két cég piaci részesedése a jogsértések kezdetén csekélyebb volt, de az évtizedes kartellezésnek köszönhetően végül meghatározóvá vált.

A vizsgálat során megállapították, hogy a DHF és az általa létrehozott ingatlanközvetítői hálózat tagjai közötti, valamint az OCH és az általa létrehozott ingatlanközvetítői hálózat tagjai közötti szerződések meggátolták (vagy tiltással, vagy szankciók alkalmazásával) a franchise partnerek szabad árképzését, illetve megtiltották egymás területén az ügyfélszerzést. A bírságot csökkentette, hogy a két vállalat hajlandó volt egyezségi megállapodást kötni, emiatt a büntetés 30 százalékát elengedték.
Árfolyamok

EUR: 305.38CHF: 276.56USD: 262.04
 

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Hogyan keres új munkaerőt a Mercedes?

„Kecskemét most is jó hely, azonban a várossal azon dolgozunk, hogy még élhetőbb legyen. Ha vannak jó munkahelyek, minőségi óvodák, iskolák, szórakozási lehetőségek, akkor nehezebben csábítható el magasabb fizetési ígérettel a...
Tovább >>
Károly világa

A francia elnökválasztás igazi tétje

Luxusgonddal küzdenek a franciák, legalábbis innen nézve. Az EU második legnépesebb nemzete szereti az életet, szereti a jóléti államot és forradalmi múltja ellenére utálja a változásokat. ...
Tovább >>