Kartelleztek az ingatlanközvetítők

Írta: Haszon - Készült: 2017. január 11.

Összesen mintegy 76 millió forint bírságot szabott ki a Gazdasági Versenyhivatal két ingatlanközvetítőre, a Duna House-ra és az Otthon Centrumra.


A bírságot azért szabta ki a hivatal, mert éveken át összehangolták árpolitikájukat, és bizalmas üzleti információkat osztottak meg egymással. A két cég piaci részesedése a jogsértések kezdetén csekélyebb volt, de az évtizedes kartellezésnek köszönhetően végül meghatározóvá vált.

A vizsgálat során megállapították, hogy a DHF és az általa létrehozott ingatlanközvetítői hálózat tagjai közötti, valamint az OCH és az általa létrehozott ingatlanközvetítői hálózat tagjai közötti szerződések meggátolták (vagy tiltással, vagy szankciók alkalmazásával) a franchise partnerek szabad árképzését, illetve megtiltották egymás területén az ügyfélszerzést. A bírságot csökkentette, hogy a két vállalat hajlandó volt egyezségi megállapodást kötni, emiatt a büntetés 30 százalékát elengedték.
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>