Sürgősen ki kell egyezni az oroszokkal

Írta: Haszon - Készült: 2017. január 24.

Sürgős kiegyezésre van szükség az Európai Unió és Oroszország között, mondta a magyar külgazdasági és külügyminiszter, aki tegnap Moszkvában tárgyalt orosz kollégájával, Szergej Lavrovval.


Szijjártó Péter úgy látja, ha ez nem következik be, a közösség súlyosan le fog maradni a nemzetközi gazdasági és politikai versenyben. A magyar külügy vezetője szerint az ukrán konfliktus nyomán Oroszországgal szemben bevezetett gazdasági szankciók miatt sokat szenvedett a magyar-orosz viszony, a nemzetközi folyamatok azonban nagyon hosszú idő után újra segítenek a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésében. A két miniszter a találkozón előkészítette Vlagyimir Putyin orosz elnök februári budapesti látogatását, s megerősítette: folytatódik az együttműködés a paksi atomerőműbővítése ügyében.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12