16 dolog, amiből kiderül, hogy hozzád való a párod

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2018. július 27.

800x600


Normal 0 false false false EN-GB X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 buy cheapest viagra /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman",serif;}

A házasság bonyolult és kihívásokkal teli dolog, ráadásul az évek során akaratlanul is felmerül az emberben a félelmetes kérdés, hogy „Biztosan a jó emberrel élek együtt”? Mielőtt túlságosan felizgatnád magad azon, hogy egyáltalán ilyenek jutnak az eszedbe, végy egy nagy lélegzetet, és vedd végig a következő 16 árulkodó jelet, amiből megtudhatod a választ. Ez azért is fontos, mert ahhoz, hogy valaki a karrierjében jól tudjon teljesíteni, ahhoz elengedhetetlen a jó magánélet, az erős családi kapcsolat.

1. Van olyan közös időtöltés, amit mindketten élveztek

Egy kapcsolat, különösen egy házasság telis tele van kompromisszumokkal. Például elmenne egy pár moziba, de a férj egy Marvel filmet nézne meg, míg a feleség Ryan Gosling legújabb mozijára ülne be. A dolog természetes, és több lehetőség is van ilyenkor, ami leginkább az adott pillanattól függ. Mert nem dől össze a világ, ha ez ember néha azt csinálja, amit a párja szeretne, míg máskor meg az van, amit éppen ő akar. Fontos azonban, hogy legyenek olyan programok, amiket mindketten élvetek. Lehet ez túrázás, mozizás, vagy akár egy szappanopera megnézése a tévében. De akár közös munka is, ha éppen úgy adódik. Az ilyen közös programok megléte a legfontosabb jelei annak, hogy a pár összeillik.

 

2. Kell lennie saját életnek is

Még ha az ember élvezi is a párjával együtt töltött időt, lennie kell tőle független, saját életének is. Nem szabad gondot jelentenie annak, ha például egy férfi a barátaival meccset nézne, vagy ha egy nő találkozna a barátnőivel, esetleg kiállításra vagy koncertre menne. Csak azért mert valakik házasok, nem kell egyfolytában együtt lenniük, lehet saját hobbijuk vagy érdeklődési körük. Egy egészséges kapcsolatban mindkét fél megérti és tiszteletben tartja, hogy a másiknak van saját, külön álló élete is. Ez azért is hasznos, mert olyan dolgokról is mesélhetnek egymásnak, amik nem együtt történtek meg velük, így új ingereket, élményeket vihetnek bele a kapcsolatukba.

3. Maradjon meg a figyelmesség

A figyelmesség, a másik aktuális igényeinek megértése egy hosszú távú kapcsolat egyik legfontosabb eleme. És itt nem elsősorban virágról, ajándék parfümről, vagy éppen a születésnap vagy a Valentin-nap megünnepléséről van szó. Inkább az fontos, hogy lássuk, milyen helyzetben van éppen a párunk, és mi lenne neki a legjobb, mivel tudnánk leginkább segíteni. Ha a férj éppen teljesen el van úszva a munkával és feszült, nem biztos, hogy jó ötlet, ha a feleség vacsorát beszél meg a közös barátokkal. Vagy ha a feleség egész éjjel fent volt és a beteg gyereket ápolta, a férj másnap nyugodtan rendelhet vacsorát – akár maga is főzhet –, hogy kicsit tehermentesítse párját a házimunka alól.   

4. A pároddal oszd meg először a rossz híreket!

Kapsz egy hírt, lehet az rossz vagy jó, kinek újságolod el izgatottan elsőként? Ha a férjednek vagy a feleségednek, akkor minden rendben van, ám ha nem, akkor már gondok lehetnek. Miért is fontos ez? Főleg azért, mert az ember ösztönösen érzi, hogy egy rossz helyzetben kinek a segítségére van szüksége, ki tud neki hasznos tanácsod adni. Ha ez a személy nem a párja, akkor ez a kapcsolat gyengeségét mutatja.

5. Bizalom nélkül nem megy

A bizalom az egészséges párkapcsolat alapja. Bízni kell a másikban akkor is, amikor együtt, és akkor is, amikor egyedül megy el valahová, valamint akkor is, amikor éppen magunk alatt vagyunk. Különösen ilyenkor rendülhet meg a bizalom, hiszen amikor erőtlennek, csúnyának vagy éppen butának érezzük magunkat, akkor a másik iránti bizalom is meggyengülhet.

6. Fizikai vonzalom

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a testi vonzalom erősíti a kapcsolatot, lelkileg is jobban ragaszkodunk olyanokhoz, akik tetszenek nekünk. Itt nem arra kell gondolni, hogy kizárólag a divatos modellek lehetnek sikeresek, sőt. Amikor párt választunk, eleve olyanok felé nyitunk, akik tetszenek nekünk, ízlésünk szerencsére nagyon változatos, mindenkit más ragad meg egy emberben. Inkább arra kell figyelni, hogy fizikailag és testileg is egészségesek legyünk, mert akkor a párunk számára is vonzóak maradhatunk. A külső javulhat attól is, ha az ember biztonságban érzi magát, ha nincs erős stressz alatt, amiben egy férj vagy feleség sokat segíthet.

7. Nem lehet egy éjszaka alatt megváltozni

Mindenkinek vannak rossz szokásai, amelyeken próbál változtatni. Hiába tudjuk például, hogy a rendszeres sportolás fontos, a lustaság sokszor legyűri az embert. Ha a férj éppen elbliccelt egy edzést, akkor nem jó, ha a feleség csípős megjegyzéseket tesz a növekvő pocakra, csak azért, hogy bűntudattal vegye rá párját egy kis mozgásra. A pozitív hozzáállás hatékonyabb. Mondhatja például azt is, hogy „Olyan szép idő van, menjünk el bringázni egy kicsit!”. Ez azért is fontos, mert el kell fogadni, hogy a rossz szokások és beidegződések egy éjszaka alatt nem szűnnek meg, ez hosszú és munkaigényes folyamat.

8. Legyen mindig a párod a legfontosabb ember

Az ember néha úgy érzi, hogy szétszakítják a gyerekekkel és a munkával kapcsolatos kötelezettségei, ilyenkor pedig legegyszerűbb a házastársát hátrébb sorolni. Pedig a hosszú kapcsolat egyik feltétele, hogy mindig a párod legyen az első számú ember számodra. Részben nem is nehéz megoldani a dolgot, azt mondani, hogy „Szeretlek!”, elmosogatni vacsora után, vagy akár elmenni együtt egy új étterembe, amit kinéztünk. De a lényeg mégis csak az, hogy legyen az életünk bármenyire is kaotikus, tegyük a párunkat mindig az első helyre. Ez pedig egyáltalán nem magától értetődő, hanem tudatosan kell tennünk érte.  

A következő 8 tippet ITT olvashatja el.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12