Újabb fegyverkezési versenyt indít az USA?

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 01.

Donald Trump bejelentette, a nem katonai programoktól csoportosítaná át a haderő fejlesztésére szánt 54 milliárd dolláros költségvetési összeget. A költségvetés vesztese lehet az oktatás és az egészségügy.


Az amerikai elnök kifejtette: az a szándéka, hogy megkurtít egyes költségvetési tételeket. Kevesebb pénzt szánna oktatásra, környezetvédelemre, tudományos kutatásra és szegényeket támogató programokra (több mint 50 millió amerikai él állami segélyen), és a felszabaduló összeget átcsoportosíttatja részben a nyugdíjasok gazdasági biztonságának megőrzésére, részben pedig a haderő fejlesztésére. Trump elképzelését a Fehér Ház már korábban felfedte, amikor az elnök a jövő évre előterjesztendő költségvetési tervéről esett szó. Munkatársai akkor azt mondták: a társadalombiztosítást és az idősek orvosi ellátását segítő programot érintő döntéseket csak év vége felé, a teljes költségvetési tervezet előterjesztésekor hozzák meg. A Fehér Ház szóvivője azonban leszögezte: Trump betartja választási ígéretét, és ezekhez a programokhoz nem nyúl hozzá.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12