Támadás Észak-Korea ellen?

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 03.

Most már a közvetlen katonai beavatkozást sem tartják elképzelhetetlennek Észak-Koreával kapcsolatban amerikai kormányzati körökben.


Az álláspont megváltozásában jelentős szerepe volt annak, hogy Phenjan januárban újabb ballisztikusrakéta-kísérletet hajtott végre. Az is közrejátszhatott, hogy feltehetően észak-koreai ügynökök Malajziában meggyilkolták a diktátor Kim Dzsongun féltestvérét. Lapértesülés szerint már Donald Trump elnök is a kommunista diktatúrát tekinti az Egyesült Államokat fenyegető legkomolyabb veszélynek. Észak-Korea sorozatos provokációit a rezsim legfőbb támogatója, Kína is megelégelte. Katonai szakértők attól tartanak, hogy a hamarosan esedékes, szokásos amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat Phenjan arra használja majd ki, hogy tovább élezze a feszültséget.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12