Az USA trónfosztása: Kína lesz a világ innovációs nagyhatalma

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 13.

Az Egyesült Államok és Kína rendelkezik a technológiai áttörések eléréséhez szükséges legnagyobb fejlesztési potenciállal, a KPMG nemzetközi üzleti tanácsadó vállalat tanulmánya szerint.


A tavalyi 23 százalék után az idén a megkérdezettek 25 százaléka vélte úgy, hogy Kína vezető szerepet tölthet be a gyökeres átalakulást hozó, jövőt formáló technológiai fejlesztésekben. Az Egyesült Államok megítélése viszont e tekintetben a tavalyi 29 százalékról 26 százalékra csökkent. Peking új iparágakat hoz létre, új intézményeket teremt és új lehetőségeket nyit meg a technológiai fejlődés és az innováció előtt. Az ottani vállalatok nagy lendülettel vetik magukat bele a jövőt formáló új technológiák, például a számítástechnikai felhő vagy az internet által kínált üzleti lehetőségekbe. A következő négy évben a Szilícium-völgy mellett Sanghaj lesz a világ legjelentősebb technológiai fejlesztési központja.

Ha tetszik a cikk, kövesse a Haszon Facebook oldalát, és akkor nem marad le a legfontosabb történésekről!
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>