Az USA-ba telepítik cipőgyáraikat a világcégek

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 16.

Az amerikai feldolgozóipar újra a világgazdaság egyik fontos szereplőjévé válik, mert például a legnagyobb cipőgyártók közül mind többen telepítik ide a gyártókapacitásaikat.


Mivel egyre jelentősebb szempont, hol gyártják az amerikaiak ruháit, a legnagyobb cipőgyártók, mint az Adidas vagy a Nike, gyártósoraikkal is igyekeznek jelen lenni az Egyesült Államokban. Jelenleg ugyanis az ott eladott edzőcipők mintegy 99 százalékát az USA-n kívül gyártják. Főként olyan országokban, melyekben a munkaerőre fordított költségek sokkal alacsonyabbak. A nagy nemzetközi cégek azonban arra törekszenek, hogy minél gyorsabban elérjék megcélzott piacaikat, s erre az egyik megoldás, hogy a gyártósorokat az Államokba telepítik. Az Adidas éppen Atlantában épít egy gyárat, amely az idén már 50 ezer cipőt állíthat elő, s a termelés felfuthat évi 500 ezerre is. Egyes elemzők azonban kétkedve figyelik az eseményeket: noha Donald Trump politikája miatt számos amerikai nagyvállalat hazaviheti a termelését, szakértők szerint a közeljövőben még nem érdemes tömeges jelenségre számítani.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12