London blokkolja a skót népszavazást

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 17.

A brit miniszterelnök gyakorlatilag kizárta az újabb skóciai függetlenségi népszavazás engedélyezését a brit EU-tagság megszűnésének feltételeiről szóló tárgyalások végéig.


Theresa May kijelentette: „nincs most itt az ideje” az újabb referendumnak, mivel jelenleg minden energiát az Európai Unióval folytatandó tárgyalássorozatra kell összpontosítani. Ha ezzel egy időben a népszavazással is foglalkozni kellene, az rontaná az esélyeit egy olyan megállapodás elérésének az EU-val, amely Skócia számára is kedvező. A brit kormányfő arról nem szólt, hogy később, az EU-tárgyalások után hozzájárulna-e a skóciai függetlenségi népszavazás kiírásához. Nicola Sturgeon skót miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy felhatalmazást kér az edinburgh-i parlamenttől a népszavazás kiírásához szükséges lépések megtételére. Azzal indokolta a döntést, hogy országát akarata ellenére „rángatják ki” az Európai Unióból és az EU egységes belső piacáról.
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>