Újabb óriásgyémántot találtak Afrikában

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 17.

Hétszáz karátos nyersgyémántra bukkant egy katolikus pap Sierra Leonéban. A drágakő egyike a valaha fellelt 20 legnagyobb gyémántnak, s a legnagyobb, amelyet Sierra Leonéban 1972 óta találtak.


45 éve bukkantak a 969 karátos Sierra Leone csillagára. A mostani gyémánt értékét még nem becsülték fel. Először a Sierra Leone-i elnöknek mutatták meg, aki külön köszönetet mondott azért, hogy nem csempészték ki az országból. Az utóbbi években jelentős méretű gyémántokra bukkantak Afrika déli felén, köztük egy 1111 karátosra Botswanában. Tavaly májusban az egyik bányatársaság 63 millió dollárért adott el egy 813 karátos gyémántot egy privát aukció keretében. A valaha talált legnagyobb nyersgyémánt még mindig a 3107 karátos Cullinan, amelyre 1905-ben leltek rá Dél-Afrikában.
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>