Soha nem volt ennyi autónk

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 17.

Már több mint 3,3 milliós az autóállomány Magyarországon, miután tavaly az első alkalommal forgalomba helyezett személygépkocsik száma történelmi csúcs közelébe emelkedett.


Amikor legutóbb ennyi autót adtak el itthon, egyúttal csökkent a gépkocsik átlagéletkora is. Most azonban ez nő: a 14 éves korátlag a rendszerváltozás utáni negatív rekordnak mondható. Pedig a válság előtti években már kézzelfogható közelségbe került a 10 év alatti átlagéletkor, ám azóta töretlen az emelkedés. Az elmúlt 9 év öregedési folyamatában eleinte az játszotta a főszerepet, hogy az autóeladások drasztikusan visszaestek, vagyis a meglévő állomány folyamatos öregedését nem ellensúlyozta az újabb autók bekerülése. Magyarországon 1000 főre 316 autó jut, ami Románia után a második legalacsonyabb mutató az EU-ban.
Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>