Értékelt minket az OECD

Írta: Haszon - Készült: 2017. március 20.

Összességében pozitívan ítéli meg a magyar gazdaságpolitikai lépéseket a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD), ám kritikai észrevételeket is tett friss kiadványában.


Ilyen egyebek mellett az, hogy az egy főre jutó GDP növekedése veszített a lendületéből, 2005 és 2015 között tovább nőtt az egyenlőtlenség a legszegényebbek és a leggazdagabbak között, illetve az átlagos adóék nemzetközi viszonylatban továbbra is magas. Az OECD szerint javításra szorul a gazdaságpolitikai szabályozás és az eljárások átláthatósága, egyszerűsítésre a hivatali ügyintézés. Valamint növelni kellene a közbeszerzési eljárás hatékonyságát, és korrupcióellenes hatóság ellenőrzésének alávetni. A szervezet számára az egyik legaggasztóbb az immár minden ágazatban tapasztalható munkaerőhiány, ezért az idősebb munkavállalók aktivitásának növelését javasolják.
Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>