Otthagynák állásukat az alapjövedelemért

Írta: Haszon - Készült: 2017. április 20.

Számos országban felvetődött már a feltétel nélküli alapjövedelem bevezetése. Finnországban az év elején jelentették be, hogy kétezer fős kísérlet indul a hatásainak vizsgálatára.


Svájcban tavaly népszavazáson döntöttek úgy: nem akarják, hogy az minden állampolgárnak alanyi jogon járjon havi mintegy 700 ezer forintnak megfelelő összeg. Egy online kutatás most azt mutatta meg, mit tennének a németek, ha ők kapnának havonta ezer eurót, feltétel nélkül. A válaszadók 89 százaléka ebben az esetben nem ragaszkodna a munkájához, sőt, tizedük azonnal otthagyná az állását. 73 százalékuk úgy nyilatkozott, e rendszerben jobban kezébe tudná venni az élete irányítását, a harmadik legnépszerűbb válasz 73 százalékkal pedig az volt, hogy a plusz pénzt félretennék.
Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>