Teljes a bizonytalanság Franciaországban

Írta: Haszon - Készült: 2017. április 21.

Három nappal a francia elnökválasztás első fordulója előtt négy jelöltnek is esélye van arra, hogy bejusson a május 7-i második körbe, ahol már csak két politikus közül választhatnak majd a szavazók.


A legutóbbi felmérések szerint a centrista Emmanuel Macron és a szélsőjobboldali Marine Le Pen a legesélyesebb, de a korábbi éllovas, a családtagjai fiktív foglalkoztatása miatt kirobbant botrányát lassacskán maga mögött hagyó köztársaságpárti Francois Fillon sem esélytelen. Az ő támogatottsága most épp akkora, mint a szélsőbaloldali Jean-Luc Mélenchoné. Elemzők szerint sokat számítanak majd a választás előtti utolsó napok aktivizáló akciói, jelenleg ugyanis a szavazók harmada még bizonytalan, és csupán 68 százalékuk mondta biztosra a részvételét. Abban egyetértés van, hogy ha Marine Le Pen be is kerül a második fordulóba, ott biztosan legyőzi majd ellenfele, mert nagy az elutasítottsága.
Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>