A világ legfurcsább merénylete

Írta: Haszon - Készült: 2017. április 21.

Sokkolta a világot a Borussia Dortmund futballcsapat elleni merénylet. A német élvonalbeli csapat épp egy bajnoki liga selejtezőjátékra indult, amikor a csapat közvetlen közelében három bomba robbant.


Sokan iszlámista terrorcselekményre gondoltak, különösen akkor, amikor előkerült egy levél. De a német hatóságok most letartóztattak egy orosz bevándorlót, aki a merénylet segítségével a tőzsdén jegyzett cég árfolyamát akarta befolyásolni. Szergej P. 15 ezer euróért vásárolt részvényopciót, azaz fogadott az árfolyam erőteljes csökkenésére, ami szerinte több játékos megsérülésével vagy halálával bekövetkezett volna. Szerencsére csak egy játékos sérült eg könnyebben, így az árfolyam nem mozdult. A Borrusia azonban nem jutott be a bajnokok ligája elődöntőjébe.
Árfolyamok

EUR: 312.6CHF: 268.4USD: 266.52
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>