TrendFM

Luxus a repülőkön: így mulat a business osztály!

Írta: Fülöp Norbert - Készült: 2017. május 16.

A repülőn utazó "halandók" mindig irigykedve nézik az első- és a business osztályok felé kanyarodó társaikat, akiket mosolygó személyzet, étel és ital, valamint nagyobb lábtér fogad. És akkor nem beszéltünk az igazi luxust kínáló repülő bárokról, amelyek a magánrepülők szolgáltatásaival versenyeznek. A Bloomberg megkereste ezek közül is a világ legjobbjait. Vigyázat, le fog esni az álluk!


A repülés egyre népszerűbb, ami egyben azt is jelenti, hogy mind inkább „tömegsport” jellege van. A légitársaságok óriási árversenyben vannak az alapszolgáltatás árát illetően, hogy azután szinte minden egyébért pénzt kérjenek. A Ryanair őrült elnöke, Michael O'Leary egyszer még azt is elhintette egy rendezvényen, hogy tervezik az állóhelyek bevezetését a járataikon. A dolog persze kacsa volt, de jól mutatja a trendet. Ám közben van egy másik, ugyancsak bővülő vásárlói réteg, akik nem a repülőjegy árát, hanem a szolgáltatás színvonalát nézik. Az igényeik pedig nem kicsik, mert a légitársaságoknak itt a magángépek kényelmével kell felvenniük a versenyt. Kulcsfontosságú a business terület nagysága, az ülés kényelme és persze a bár, mint a szociális érintkezés központi eleme. Nézzük, kiknek sikerült ez a világon a legjobban.

6. Korean Air

A légitársaság A380s gépein működő Celestial Bar (Mennyei Bár) neve talán egy kicsit túlzó, ám ha valaki szereti a vodkát, illetve a vodka alapú koktélokat, akkor itt biztosan jól tölti majd a repülőutat. Ugyanis a légitársaság az Absolut vodka gyártójával karöltve működteti a bárt, ezért a vodka-uralom. Természetesen enni is lehet, kérésre könnyű és egyszerű ételeket, szendvicseket és salátákat készít a személyzet, közben pedig útikönyveket lapozgathatnak a vendégek, hogy megtalálják a legjobb programlehetőségeket.

Ezt érdemes rendelni: Flying Champagne koktél (Absolut Elyx-ből), kanadai Inniskillin jégbor, Perrier-JOUET pezsgő. 
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>