TrendFM

Nagy pofont kapott a kormány Brüsszeltől

Írta: Haszon - Készült: 2017. május 18.

Megkezdi az uniós alapszerződés 7. cikkelye szerinti eljárás előkészítését Magyarországgal szemben az Európai Parlament – erről határozott tegnap a testület.


A 751 képviselő közül a tegnapi plenáris ülésen 393-an, köztük a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt több tagja támogatta a szociáldemokrata, liberális, zöldpárti és radikális baloldali képviselőcsoport erről szóló közös beadványát. Az állásfoglalás értelmében az EP felszólítja a magyar kormányt, hogy helyezze hatályon kívül a menedékkérőkkel és a civil szervezetekkel kapcsolatos szabályokat szigorító törvényeket, és állapodjon meg az amerikai hatóságokkal a CEU szabad működéséről. Emellett felszólították a Bizottságot, hogy szigorúan ellenőrizze az uniós források magyar kormány általi felhasználását. A Fidesz-KDNP politikai támadásként értékelte az EP döntését, s elutasította azt.
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>