TrendFM

Mit jelent a 7. cikkely aktiválása Magyarországnak?

Írta: Haszon - Készült: 2017. május 18.

Az EP szerint súlyosan romlott a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok helyzete Magyarországon, ezért kezdeményezte, hogy készítsék elő a 7. cikkely aktiválását. Ennek során egy szakbizottság vizsgálja meg, indokolt-e az eljárást.


Ha szerintük az, úgy az EP újra szavaz majd a kérdésről. Amennyiben a képviselők nem változtatnak a véleményükön, az ügy a tagállami miniszterek elé kerül, akik ugyancsak megvizsgálják a helyzetet, és ajánlásokat tesznek a magyar kormánynak. Ha ez nem hat, a 28 közül 23 miniszternek és az EP-nek közösen kell megállapítania, hogy fennáll az uniós alapértékek súlyos sérelme. Ezután újabb tanácsi ellenőrzés kezdődik, hogy kiderüljön, fennállnak-e még az aggasztó okok. Ha igen, a kérdés az állam- és kormányfők testülete elé kerül, ahol abban az esetben vezethetnek be szankciókat Magyarországgal szemben, ha azzal Orbán Viktoron kívül minden más tag egyetért. Erre azonban kevés az esély.
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>