TrendFM

Szinte biztosan szigorodik majd a brit bevándorlás

Írta: Haszon - Készült: 2017. május 19.

Nyilvánosságra hozta programját a június 8-i előrehozott brit parlamenti választás nagy esélyesének tartott és jelenleg is kormányzó Konzervatív Párt. E szerint az Egyesült Királyság az az EU-ból való kilépés mellett kivonul az egységes belső piacról és a vámunióból is, de átfogó szabadkereskedelmi és vámmegállapodásra törekszik majd.


Theresa May kormányfő szigorítana az uniós állampolgárok nagy-britanniai munkavállalásának szabályozásán is. A jelenlegi 270 ezerről néhány tízezerre csökkentené az éves nettó bevándorlást, vagyis azt a számot, ami a szigetországban munkát vállaló külföldiek és az onnan távozók különbségét jelenti. A toryk választási sikerük esetén a mostani duplájára, kétezer fontra emelnék azt az illetéket, amelyet a cégeknek a külföldi szakmunkások után kell fizetniük, és az összegből a brit munkavállalók szakképzésének fejlesztését fedeznék.
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>