TrendFM

Súlyos büntetés a Facebooknak

Írta: Haszon - Készült: 2017. május 19.

Az Európai Bizottság 110 millió euróra (34 milliárd forint) bírságolta a Facebookot. Az arányosnak, de elrettentőnek nevezett brüsszeli büntetés indoklása szerint a közösségi oldalt üzemeltető amerikai vállalat félrevezető és téves információkat közölt a WhatsApp üzenetküldő szolgáltató 2014-es felvásárlásakor.


Az uniós testület elsősorban azt kifogásolja, hogy az érintettek a felvásárlás versenyjogi vizsgálatakor azt állították: nem képesek automatikusan összekapcsolni ugyanazon felhasználó Facebook- és Whatsapp-fiókjait. Brüsszel szerint a két cég már azelőtt tudhatta, hogy ez technikailag lehetséges, mielőtt lehetővé tette a profilok összekapcsolását. A Facebook – amely 19 milliárd dollárért vásárolta meg a WhatsAppot – most úgy reagált, hogy jóhiszeműen járt el, nem szándékosan vezette félre a bizottságot.
Árfolyamok

EUR: 308.06CHF: 267.91USD: 261.29
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>