Orbán nem beszélhet Kohl temetésén

Írta: Haszon - Készült: 2017. június 22.

A múlt pénteken elhunyt egykori német kancellár, Helmut Kohl özvegye azt szerette volna, ha Angela Merkel nem szólal fel férje búcsúztatásán, így értesült a Spiegel politikai hetilap online-változata.


Maike Kohl-Richter csak külföldi méltóságokat kért volna fel a gyászbeszédekre. Közülük az egyik Orbán Viktor lett volna. Az özvegy végül azért állt el szándékától, mert tudomásul vette, hogy a fellépők ilyen összeállítása botrányt okozna. Merkel és Kohl viszonya nem volt felhőtlen: a volt kancellár egyengette ugyan Merkel útját a hatalomba, de a szövetségük megszakadt, amikor Kohl pártfinanszírozási botrányba keveredett. A néhai kancellár búcsúztatását – európai uniós keretek között – Strasbourgban rendezik, majd a politikus hamvait a németországi Speyer katedrálisában helyezik végső nyugalomra.
Árfolyamok

EUR: 0CHF: 0USD: 0
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Hírlevél feliratkozás
10 dolog, amit tudnia kell
Feliratkozásával elfogadja adatvédelmi szabályzatunkat.
Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12