Még nem tudja hol fog nyaralni? Segítünk!

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. július 02.

44 európai ország egy-egy kevésbé ismert, különleges táját rangsorolták turisztikai szakértők és utazási bloggerek. A kiválasztott terület szépsége mellett - a Mastercard adatait is felhasználva -  leginkább olyan szempontokat vettek figyelembe, mint az adott ország árai, a régió zsúfoltsága és az elérhető szabadidős lehetőségek kínálata. A spanyolországi Asztúria és Covadonga kolostor, a máltai Mdina és Zebbug, valamint az ausztriai Salzkammergut régió végzett az élen.


Magyar rejtett kincs a legjobbak között
Kedvezően hathat a hazai turizmusra, hogy Magyarország is felkerült a Mastercard TOP 15 utazási listájára a Balaton-felvidék régióval.  Bár a magyar tenger az egyik leglátogatottabb nevezetességünk, az északi partján fekvő festői táj sok külföldi számára még felderítetlen. Magyarország a jó elhelyezkedése mellett azért is kerülhetett fel a 15-ös listára, mert áraink európai viszonylatban kedvezőnek számítanak. Emellett a kártyaelfogadó helyek számának növekedésével a fizetési lehetőségek is egyre bővülnek hazánkban, ami nagyban megkönnyítheti az utazást. 


A TOP 15 rejtett kincs Európában   
   
1. Asztúria és Covadonga kolostor, Spanyolország   
2. Mdina és Zebbug, Málta
3. Salzkammergut régió, Ausztria
4. Azori-szigetek, Portugália        
5. Perast, Montenegró   
6. Lednice-Valtice, Csehország
7. Pag-sziget, Horvátország
8. Saaremaa sziget, Észtország   
9. Volos és Pelion-félsziget, Görögország
10. Velika Planina, Szlovénia
11. Kasubföld, Lengyelország
12. Naarden, Hollandia
13. Kolka köpeny, Lettország
14. Duna-delta, Románia
15. Balaton-felvidék, Magyarország

Kihagyhatatlan úticélok Magyarország vonzáskörzetében
Az utazást tervező, kisebb költségvetéssel gazdálkodó magyaroknak sem kell lemondaniuk Európa rejtett kincseiről. Több olyan megfizethető utazási célpont is felkerült a Mastercard TOP 15-ös listájára, amely Magyarországról autóval is könnyen megközelíthető. Ilyen például az osztrák Salzkammergut régió, a cseh Lednice-Valtice kultúrtáj és Romániában a Duna-Delta vidéke.