London megfizetné a brexit árát

Írta: Haszon - Készült: 2017. július 17.

A londoni kormány olyan megállapodáson fog dolgozni az Európai Unióval, amely korrektül rögzíti az EU-ból kilépő Nagy-Britannia jogait és kötelezettségeit – közölte a brexitért felelős államtitkár.


A parlamentnek eljuttatott írásos anyag először hivatkozott nyíltan és egyértelműen „pénzügyi megállapodásra”, azaz az Egyesült Királyság először ismerte el írásban is, hogy fizetnie kell az uniónak, amiért elhagyja a közösséget. Ezzel a szigetország hivatalosan is felvállalta a brexitszámlát. Ez a teljes kilépési folyamat egyik legkényesebb pontja, mert a számla elérheti akár a 100 milliárd eurót is. A megállapodás egyre sürgetőbb, mivel az EU részéről ez az egyik olyan téma, melytől függővé teszi a britek és Brüsszel jövőbeni kapcsolatáról zajló tárgyalásokat.
Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>