London megfizetné a brexit árát

Írta: Haszon - Készült: 2017. július 17.

A londoni kormány olyan megállapodáson fog dolgozni az Európai Unióval, amely korrektül rögzíti az EU-ból kilépő Nagy-Britannia jogait és kötelezettségeit – közölte a brexitért felelős államtitkár.


A parlamentnek eljuttatott írásos anyag először hivatkozott nyíltan és egyértelműen „pénzügyi megállapodásra”, azaz az Egyesült Királyság először ismerte el írásban is, hogy fizetnie kell az uniónak, amiért elhagyja a közösséget. Ezzel a szigetország hivatalosan is felvállalta a brexitszámlát. Ez a teljes kilépési folyamat egyik legkényesebb pontja, mert a számla elérheti akár a 100 milliárd eurót is. A megállapodás egyre sürgetőbb, mivel az EU részéről ez az egyik olyan téma, melytől függővé teszi a britek és Brüsszel jövőbeni kapcsolatáról zajló tárgyalásokat.
Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>