Frankfurt léphet London helyébe

Írta: Haszon - Készült: 2017. július 17.

Frankfurt eddig is a német pénzügyi élet központja és az Európai Központi Bank székhelye volt, a globális pénzügyi szereplők kegyeiért vívott harcban azonban mindeddig alulmaradt Londonnal szemben.


Most viszont eljött az idő, s úgy tűnik, a német város lesz a brexit fő nyertese. A Bloomberg összefoglalója szerint a 700 ezres városba már bejelentkezett a Standard Chartered, a Nomura Holdings, a Sumitomo Mitsui, a Daiwa Securities, és hasonló lépést fontolgat a Citigroup, a Goldman Sachs és a Morgan Stanley is. Mindez persze nem meglepő, a Google-ról és Facebookról is mindenki feltételezi, hogy ezt teszi majd. A Goldman a friss tervek szerint 200-ról 400-ra duplázná alkalmazotti létszámát, a Morgan Stanley pedig Frankfutban alakíthatja ki kibővített európai központját. A brit főváros akár 10 ezer banki és 20 ezer egyéb adminisztratív állást is elveszthet, ha az ügyfelek 2 ezer milliárd eurónyi vagyont kimenekítenek az Egyesült Királyságból a brexit miatt.
Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>