Frankfurt léphet London helyébe

Írta: Haszon - Készült: 2017. július 17.

Frankfurt eddig is a német pénzügyi élet központja és az Európai Központi Bank székhelye volt, a globális pénzügyi szereplők kegyeiért vívott harcban azonban mindeddig alulmaradt Londonnal szemben.


Most viszont eljött az idő, s úgy tűnik, a német város lesz a brexit fő nyertese. A Bloomberg összefoglalója szerint a 700 ezres városba már bejelentkezett a Standard Chartered, a Nomura Holdings, a Sumitomo Mitsui, a Daiwa Securities, és hasonló lépést fontolgat a Citigroup, a Goldman Sachs és a Morgan Stanley is. Mindez persze nem meglepő, a Google-ról és Facebookról is mindenki feltételezi, hogy ezt teszi majd. A Goldman a friss tervek szerint 200-ról 400-ra duplázná alkalmazotti létszámát, a Morgan Stanley pedig Frankfutban alakíthatja ki kibővített európai központját. A brit főváros akár 10 ezer banki és 20 ezer egyéb adminisztratív állást is elveszthet, ha az ügyfelek 2 ezer milliárd eurónyi vagyont kimenekítenek az Egyesült Királyságból a brexit miatt.
Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>