Parancsmegtagadás életveszély miatt

Írta: Haszon - Készült: 2017. július 17.

Halálos veszélyre hivatkozva megtagadta a szolgálatot több rendőri egység Hamburgban a G20-csúcs alatti zavargások idején – árulta el a német város rendőrkapitánya.


A hatóság azért nem lépett fel órákig az erőszakos tüntetőkkel szemben a Schanzenviertel városrészben, mert több egység a művelet vezetőjének utasítása ellenére nem volt hajlandó behatolni a negyedbe. Arra hivatkoztak, hogy a házak tetejéről Molotov-koktélokkal és acélgolyók kilövésére alkalmas csúzlival támadó szélsőségesek életveszélybe sodorhatják őket. Végül a terrorelhárító alakulatokat mozgósították. A csúcstalálkozó biztosításával összefüggésben 476 rendőr sebesült meg. Két helikopterpilóta azért szenvedett szemsérülést, mert lézernyalábot irányítottak a fülkéjükre. Emiatt egy német férfi ellen emberölési kísérlet gyanújával indítottak eljárást.
Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>