Parancsmegtagadás életveszély miatt

Írta: Haszon - Készült: 2017. július 17.

Halálos veszélyre hivatkozva megtagadta a szolgálatot több rendőri egység Hamburgban a G20-csúcs alatti zavargások idején – árulta el a német város rendőrkapitánya.


A hatóság azért nem lépett fel órákig az erőszakos tüntetőkkel szemben a Schanzenviertel városrészben, mert több egység a művelet vezetőjének utasítása ellenére nem volt hajlandó behatolni a negyedbe. Arra hivatkoztak, hogy a házak tetejéről Molotov-koktélokkal és acélgolyók kilövésére alkalmas csúzlival támadó szélsőségesek életveszélybe sodorhatják őket. Végül a terrorelhárító alakulatokat mozgósították. A csúcstalálkozó biztosításával összefüggésben 476 rendőr sebesült meg. Két helikopterpilóta azért szenvedett szemsérülést, mert lézernyalábot irányítottak a fülkéjükre. Emiatt egy német férfi ellen emberölési kísérlet gyanújával indítottak eljárást.
Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>