Mérgező luxushajók

Írta: Haszon - Készült: 2017. július 17.

Egy 2000 utas szállítására alkalmas tengerjáró annyi apró szennyeződést bocsát a levegőbe egy nap alatt, mint egymillió személyautó, és olyan szennyezett a levegő a hajó legfelső emeletén, mint a világ leginkább piszkos levegőjű városaiban – mutatta be a brit Channel 4 tévécsatorna.


A tényfeltáró műsor ellenőreit a brit P&O Cruises cég 250 méteres Oceana tengerjárójára küldték el, hogy a hajó körül és a kémény környékén végezzenek vizsgálatokat, majd ugyanazzal a mérőeszközzel a híres londoni Piccadilly Circusnál is teszteltek. A hajó azért ennyire környezetszennyező, mert a nagy tengerjárók motorjait magas kéntartalmú tüzelőolajjal hajtják. A szállítmányozási és turizmus célú hajózás a világ éves széndioxid-kibocsátásának 2-3 százalékáért felelős, amely, ha országról beszélnénk, a hetedik legnagyobb szennyező lenne a Földön.
Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>