TrendFM

Megfizetik a britek a brexit árát

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. augusztus 02.

A korábbi időpontot tovább módosítva a brit pénzügyminiszter várhatóan hamarosan bejelenti, hogy az államháztartási többletet csak 2027-re sikerül elérni.


A júniusi előrehozott választások kampányában a kormányzó Konzervatív Párt elkötelezte magát a többlet 2025-ös elérésére, de a The Times című napilap szerint Philip Hammond arra kényszerülhet, hogy elismerje: a következő parlamenti ciklus vége előtt nem tudják elérni e célt. Ennek oka részben a kiadások növekvő mértéke, valamint az, hogy a toryk nem tudtak többséget szerezni a törvényhozás alsóházában. A kiadások lefaragása ráadásul nehézkes, azok ugyanis 2020 márciusáig rögzítve vannak. Számos közgazdász támogatja a határidő kitolását, az ahhoz való merev ragaszkodás ugyanis csak növelné az ország Európai Unióból való kiválása miatt amúgy is nagy bizonytalanságot.
Árfolyamok

EUR: 308.15CHF: 267.59USD: 262.32
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>