Megfizetik a britek a brexit árát

Írta: Schilling Tamás - Készült: 2017. augusztus 02.

A korábbi időpontot tovább módosítva a brit pénzügyminiszter várhatóan hamarosan bejelenti, hogy az államháztartási többletet csak 2027-re sikerül elérni.


A júniusi előrehozott választások kampányában a kormányzó Konzervatív Párt elkötelezte magát a többlet 2025-ös elérésére, de a The Times című napilap szerint Philip Hammond arra kényszerülhet, hogy elismerje: a következő parlamenti ciklus vége előtt nem tudják elérni e célt. Ennek oka részben a kiadások növekvő mértéke, valamint az, hogy a toryk nem tudtak többséget szerezni a törvényhozás alsóházában. A kiadások lefaragása ráadásul nehézkes, azok ugyanis 2020 márciusáig rögzítve vannak. Számos közgazdász támogatja a határidő kitolását, az ahhoz való merev ragaszkodás ugyanis csak növelné az ország Európai Unióból való kiválása miatt amúgy is nagy bizonytalanságot.
Árfolyamok

EUR: 314.22CHF: 269.48USD: 266.65
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>