Töröltetné a rekordbírságot a Google

Írta: Haszon - Készült: 2017. szeptember 12.

Fellebbezést nyújtott be a Google az Európai Bizottság által a trösztellenes szabályok megsértése miatt kiszabott 2 és fél milliárd eurós bírság ellen.


Az uniós versenyjogi hatóság azért szabta ki a rekordösszegű büntetést, mivel úgy látta, az amerikai internetes óriásvállalat visszaélt a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével azzal, hogy saját kereskedelmi szolgáltatásait előrébb, a versenytársakét pedig hátrébb sorolta a találatok között. A döntés értelmében a társaságnak 90 napon belül fel kell hagynia a jogsértő magatartással, ha el akarja kerülni a további bírságokat. Brüsszel két másik, még vizsgálati szakaszban lévő ügyben is arra az előzetes következtetésre jutott, hogy a Google visszaélt erőfölényével: nevezetesen az Android operációs rendszer és az AdSense hirdetési platform esetében.
Árfolyamok

EUR: 309.49CHF: 263.26USD: 252.62
 

Legnépszerűbb cikkek

Mindenki a legjobbat akarja. Álláskeresőként jó helyen dolgozni, megbecsülten, kreatív feladatokkal, jó fizetésért. Céges oldalról tehetséges, elhivatott kollégákkal feltölteni a létszámot. Valahogy mégsem klappol a kettő. De miért? Mi nem ...
Tovább >>