Töröltetné a rekordbírságot a Google

Írta: Haszon - Készült: 2017. szeptember 12.

Fellebbezést nyújtott be a Google az Európai Bizottság által a trösztellenes szabályok megsértése miatt kiszabott 2 és fél milliárd eurós bírság ellen.


Az uniós versenyjogi hatóság azért szabta ki a rekordösszegű büntetést, mivel úgy látta, az amerikai internetes óriásvállalat visszaélt a keresőszolgáltatások piacán élvezett fölényével azzal, hogy saját kereskedelmi szolgáltatásait előrébb, a versenytársakét pedig hátrébb sorolta a találatok között. A döntés értelmében a társaságnak 90 napon belül fel kell hagynia a jogsértő magatartással, ha el akarja kerülni a további bírságokat. Brüsszel két másik, még vizsgálati szakaszban lévő ügyben is arra az előzetes következtetésre jutott, hogy a Google visszaélt erőfölényével: nevezetesen az Android operációs rendszer és az AdSense hirdetési platform esetében.
Árfolyamok

EUR: 312CHF: 267.22USD: 264.95
 

Legnépszerűbb cikkek

A fluktuáció megbénítja a vállalatokat. Különösen munkaerőhiány idején a cég létét veszélyezteti. Mi okozza a nem kívánt távozásokat? Hogyan reagáljon erre a vezető? Erre is válaszolt saját tapasztalatai alapján Csikós-Nagy Katalin, a HR Ev...
Tovább >>