Invitech

Nagy pofon Angela Merkelnek

Írta: Haszon - Készült: 2017. szeptember 25.

Az Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU jobbközép pártszövetség kapta a legtöbb szavazatot a németországi szövetségi parlamenti választáson, de támogatottsága nagymértékben csökkent: a voksok várhatóan 33 százalékát gyűjtötte össze, szemben a négy évvel ezelőtti 41 és fél százalékkal.


A csak Bajorországban induló CSU a szavazatok 38 és fél százalékára számíthat, ami a párt történetének legrosszabb eredménye. A szociáldemokraták (SPD) 20-21 százalékkal végeztek a második helyen a 2013-ban szerzett 26 százalék után. Eddigi leggyengébb eredményük a 2009-es 23 százalék volt. A kisebb pártok erősödtek, az új Bundestagban az eddigi öt helyett hét párt szerez képviseletet. Az eddigi ellenzékből a Zöldek jól teljesítettek, támogatottságuk a 2013-ban szerzett 8 százalékról 9 százalékra emelkedett.

Új koalíció irányítja majd Németországot

A keletnémetek elfordultak Merkeltől

A német választás politikai gazdaságtana

 
Árfolyamok

EUR: 308.03CHF: 265.57USD: 260.95
 

Legnépszerűbb cikkek

Karácsony Zoltán: Karrier tippek

Nyeregben érzik magukat az alkalmazottak

Kevésbé elkötelezettek a dolgozók és egyre inkább úgy vélik, könnyű az álláskeresés, ha váltani akarnak. Ez körvonalazódik a céges világban mostanság. Ennek fő oka a munkaerőhiány, ami új helyzetet teremtett a munkaadók számára. Mit lehet e...
Tovább >>