Itt lesznek NAV ellenőrzések október első hetében

Írta: Haszon - Készült: 2017. október 02.

Sajnos nem minden megyéből kaptunk információkat az aktuális NAV ellenőrzésekről, de jól látszik, hogy a piacokon és az őszi bornapokon jó eséllyel lehet számítani a hatóság embereire.


ÉSZAK-BUDAPEST

Az Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóság munkatársai – tekintettel az októberi Éttermek Hete eseményre – az operatív ellenőrzésekkor elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a vendéglátóknál.

BÁCS-KISKUN MEGYE

2017. október 2. és 7. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Kiskunhalason és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.

BARANYA MEGYE

A NAV baranyai munkatársai október 1. és 8. között Pécsett, Hetvehelyen, Kétújfalun, Komlón, Kozármislenyben, Magyarszéken, Sásdon, Szalántán, és Szigetváron ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben, vásárcsarnokokban és a piacokon. A megyében, a nagyobb rendezvényeken is ellenőriznek a revizorok és a pénzügyőrök.

FEJÉR MEGYE

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2017. október 4-től a Móri Bornapokon ellenőriznek. A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, és a foglalkoztatás szabályszerűségét vizsgálják.

HEVES MEGYE

október 2. (hétfő): Boldog
október 3. (kedd): Kál
október 4. (szerda): Gyöngyös
október 5. (csütörtök): Egercsehi
október 6. (péntek): Felsőtárkány

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.
Árfolyamok

EUR: 324.81CHF: 289.3USD: 277.9
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12