Itt lesznek NAV ellenőrzések október 10-20. között

Írta: Haszon - Készült: 2017. október 10.

Budapesten az "Éttermek hete" programban részvevők, míg vidéken főleg a piacok és vásárok lesznek a következő hetekben a NAV munkatársainak célpontjai. Megmutatjuk, kiknek érdemes most különösen figyelniük.


 

ÉSZAK-BUDAPEST

A NAV munkatársai – tekintettel az októberi Éttermek Hete eseményre – az operatív ellenőrzésekkor elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják a vendéglátóknál.

BÁCS-KISKUN MEGYE

2017. október 9. és 15. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Baján és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.

2017. október 16. és 22. között fokozott ellenőrzésekre számíthatnak az adózók Kalocsán és környékén. A NAV munkatársai a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentéseit, valamint az áruk eredetét ellenőrzik a piacon, közterületeken.

BARANYA MEGYE

A NAV munkatársai október 9. és 15. között Pécsett, Harkányban, Komlón, Kővágószőlősön, Mecseknádasdon, Nagypeterden, Siklóson, Villányban és a Mohács környéki településeken ellenőrzik a bizonylatadást, a szabályos foglalkoztatást, az áruk eredetét és az online pénztárgépek használatát, elsősorban a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, vendéglátóegységekben, vásárcsarnokokban és a piacokon. A próbavásárlások mellett forgalomszámlálásra is számíthatnak a kereskedők, vendéglátósok és szolgáltatók.

GYŐR-MOSON-SOPRON MEGYE

A NAV munkatársai 2017. október 13. és 15. között fokozottan ellenőrzik a kitelepült kereskedőket és vendéglátó egységeket Győrben a Hal- és Sörfesztivál ideje alatt. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

A NAV az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket 2017. október 9. és 13. között:
október 9. hétfő: Hajdúhadház, Bocskaikert
október 10. kedd: Létavértes
október 11. szerda: Nyíracsád, Nyírmártonfalva
október 12. csütörtök: Hajdúszovát, Ebes
október 13. péntek: Debrecen

A NAV munkatársai elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek megfelelő használatát és az alkalmazottak bejelentéseit ellenőrzik a kereskedőknél, szolgáltatóknál. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára újonnan kötelezett kör, valamint a jövedéki termékek ellenőrzésére is.

HEVES MEGYE

A NAV a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 9. (hétfő): Verpelét
október 10. (kedd): Hatvan
október 11. (szerda): Szihalom
október 12. (csütörtök): Gyöngyös
október 13. (péntek): Dormánd

A NAV szakemberei az operatív ellenőrzésekkor elsősorban azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e szabályos számlát, nyugtát, online pénztárgépeiket megfelelően használják-e, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat. Emellett fokozott figyelmet fordítanak majd az online pénztárgép használatára 2017. január 1-től kötelezett kör ellenőrzésére, valamint az áruk eredetének vizsgálatára.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

A NAV az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 41. héten:
október 9. (hétfő): Újszász, Jászárokszállás
október 10. (kedd): Újszász, Szolnok
október 11. (szerda): Újszász, Zagyvarékas
október 12. (csütörtök): Újszász, Tiszafüred
október 13. (péntek): Újszász, Törökszentmiklós

Az ellenőrzéseknél a revizorok az üzletekben, illetve a piacokon forgalomszámlálást végeznek, a számla- és nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, valamint az online pénztárgépekkel kapcsolatos kötelezettségeket vizsgálják. Az operatív ellenőrzések mellett a pénzügyőrök a jövedéki szabályok betartását ellenőrzik.

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYE

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai, 2017. október 10. és 13. között fokozottan ellenőrzik a hús- és hentesáru értékesítőket. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentését is.

NÓGRÁD MEGYE

A NAV a 41. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
október 9. (hétfő): Pásztó és környéke
október 10. (kedd): Salgótarján és környéke
október 11. (szerda): Balassagyarmat és környéke
október 12. (csütörtök): Szécsény és környéke
október 13. (péntek): Bátonyterenye és környéke

A revizorok kereskedőknél, ezen belül piacokon, közterületeken, illetve vendéglátóknál, ital-kiskereskedőknél (kocsma) vizsgálják a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését.
Árfolyamok

EUR: 323.65CHF: 286.47USD: 276.84
 

Legnépszerűbb cikkek

Hirdessen a Haszon Magazinban

Hirdetés ügyben kérem keressen minket a hirdetes@haszon.hu email címen, vagy tekintse meg a média kiajánlókat.

Izgalmas két napnak ígérkezik a városi életmód legújabb trendjeiről szóló beszélgetések sora a Loffice közösségi irodában a Startup Safary fesztivál keretében április 19-20-án. Kiderül például, hogyan mennek a vegán éttermek, miként dolgozi...
Tovább >>

Változnak az „A lap” megjelenések!
  • 2018/I. negyedév 2018. 04.04
  • 2018/II. negyedév 2018. 07.04
  • 2018/III. negyedév 2018.09.26
  • 2018/IV. negyedév 2018.12.12